Afbeelding

Noordwijk toont gebrek aan scorend vermogen

Sport Sport

voetbal ♦ Wanneer je geboden kansen niet benut dan valt het doelpunt aan de andere kant. Voor Noordwijk een harde werkelijkheid die het seizoen tot nu overschaduwd.

Ook in het amateurvoetbal is het zaak indien nodig een scorende spits aan te trekken. In het verleden waren het bij Noordwijk eerst Mo Faouzi later Kees Tol en recentelijk Jaap van Duijn die deze rol voortreffelijk invulden. Deze keer lijkt het erop dat de scouts opnieuw naar een scorende speler op zoek moeten. Want het ontbreekt de rood witten niet aan voetbalkwaliteiten maar aan een doelpuntenmaker.

Ook in de wedstrijd tegen Hoek kon Noordwijk snel een licht overwicht afdwingen. Maar dat betekende niet dat er zich overdreven veel kansen voor deden. En net als al eerder viel er plots een tegendoelpunt vanuit een spelhervatting . Een door Hoek geforceerde corner werd wederom verdedigend slecht verwerkt waardoor Pattinama vlak voor de rust de 1-0 liet aantekenen.

Na rust kwam Noordwijk toch aan zijn tegengoal. Zoals zo vaak kon Manuputty opstomen en een voorzet afleveren, die uiteindelijk door Dorothea achter de doelman werd gewerkt: 1-1.

De meegereisde supporters hoopten de lange terugreis nu te kunnen maken met winst in de tas. Maar dat zou wederom niet zo mogen zijn. Terwijl Noordwijk wel degelijk mogelijkheden afdwong was het Hoek dat zich veel effectiever toonde. Met nog 10 minuten te gaan werd Noordwijk op de knieën gedwongen. Doesburg nam de executie voor zijn rekening: 2-1. Met Borsboom nu voor Dorothea deed Noordwijk wat het kon. Daarbij werd pijnlijk blootgelegd waar het na het verdwijnen van Jaap van Duijn aan ontbreekt, iemand die een niet te missen assist aflevert of gewoon zelf scoort.
Volgende week mag Noordwijk gebruiken om zonder wedstrijddruk de puntjes op de i te zetten. De geplande wedstrijd tegen Haaglandia komt te vervallen.

Op 1 oktober is de uitwedstrijd bij Sliedrecht die ook slechts 1 overwinning wist te behalen. Noordwijk, die met 10 verliespunten nadrukkelijk onder in het rechterrijtje bivakkeert zal inmiddels de doelstelling wel bij moeten stellen. Het doelsaldo 10 voor en 11 tegen is veelzeggend. Hoewel het vertoonde spel wel degelijk voldoet aan de geldende normen zijn de resultaten bepaald tegenvallend. Maar mogelijk kan 1 oktober de datum zijn die kan worden aangetekend als de dag waarop Noordwijk opklom uit het dal.