Afbeelding
Foto: Bas Beentjes

Arriva breidt dienstregeling bussen fors uit

Algemeen

Vanaf zondag 12 mei zijn er meer reismogelijkheden met Arriva in de provincie Zuid-Holland. Met deze uitbreidingen biedt Arriva haar reizigers in totaal gemiddeld 200 ritten extra per dag.

Met de uitbreiding van de dienstregeling biedt Arriva haar reizigers een nog betere service. Vooral tijdens de spitsuren zijn er extra ritten op drukke lijnen. Deze zorgen voor meer zitplaatsen en voor betere overstaptijden op bus of trein. Daarnaast zijn ook de reismogelijkheden buiten de spits uitgebreid op enkele lijnen.

Hieronder staan de belangrijkste aanpassingen in de busdienstregeling per 12 mei:

Lijn 1 Gouda, Station – Groenhoven en lijn 4 Gouda, Station - Plaswijck

Lijn 1 en 4 (Bloemendaal) rijden vaker. Op werkdagen overdag rijdt zowel lijn 1 als lijn 4 elk half uur. Reizigers van of naar Bloemendaal en het Groene Hart ziekenhuis krijgen daarmee vier reismogelijkheden per uur.

Lijn 190 Gouda Station - Rotterdam Station Alexander

Lijn 190 rijdt een extra rit in de ochtendspits van Nieuwerkerk ad IJssel naar Gouda. Hiermee hebben alle passagiers weer een zitplaats.

Lijn 383 Rotterdam Metro Capelsebrug - Den Haag Centraal Station

Lijn 383 rijdt overdag alle ritten door naar Den Haag inclusief de spitsritten die nu nog eindigen op station Lansingerland-Zoetermeer. Hierdoor reizen reizigers in de spitsuren elk half uur zonder overstap rechtstreeks door naar Den Haag.

Lijn 386 Gouda Station - Den Haag Centraal Station

Lijn 386 rijdt extra ritten en rijdt ook in de daluren tussen Gouda en Lansingerland via Waddinxveen. Reizigers uit Moerkapelle reizen hierdoor overdag zonder overstap naar Waddinxveen en Gouda. Daarnaast kunnen reizigers uit Waddinxveen vanaf Lansingerland ook in de daluren de bus pakken. De verbinding tussen Waddinxveen en Zoetermeer wordt hierdoor beter. Reizigers uit Waddinxveen reizen hierdoor ook buiten de spitstijden met lijn 382 via één overstap op station Lansingerland van/naar Den Haag.

Lijn 497 Gouda Station - Schoonhoven Centrum/Veer

Op lijn 497 bieden we een extra rit in de ochtendspits van Schoonhoven naar Gouda. Hiermee kunnen we alle passagiers weer een zitplaats bieden.

Lijn 870 nachtbus Alphen aan den Rijn Station - Schiphol Airport

Lijn 870 rijdt vaker zodat er elk uur een reismogelijkheid is. Op Schiphol sluit de bus aan op de nachttrein uit Amsterdam.

Hieronder staan de belangrijkste aanpassingen in de vakantiedienstregeling van 7 juli t/m 24 augustus:

Lijn 361 Sassenheim Station - Schiphol Airport

Lijn 365 Leiden Centraal Station - Schiphol Airport

Lijn 385 Sassenheim Station - Den Haag Centraal Station

De Qliners 361, 365 en 385 rijden meer ritten in de zomervakantie. Overdag rijden deze bussen ieder half uur op deze lijnen in plaats van één keer per uur.

Lijn 431 Leiden Centraal Station - Katwijk Boulevard-Zuid

Lijn 431 rijdt in de zomervakantie vaker op werkdagen en ook op zaterdag overdag en het begin van de avond. Lijn 431 rijdt overdag vaker; van twee keer per uur naar vier keer per uur. Hiermee rijden lijn 430 en 431 iedere 10 minuten tussen Katwijk Gemeentehuis en Leiden. In de vroege avond (op werkdagen tot ca. 21:00 uur en op zaterdag tot ca. 22:00 uur) rijdt 431 drie keer per uur in plaats van twee keer per uur.

Meer informatie over de dienstregeling is te vinden op www.arriva.nl/dienstregeling.

Uit de krant