Het oude politiebureau wordt opgeknapt voor de politie en nieuwe gebruikers. | Foto: archief
Het oude politiebureau wordt opgeknapt voor de politie en nieuwe gebruikers. | Foto: archief

Brandweerkazerne en voormalige politiebureau worden gerenoveerd

Algemeen

Het voormalig politiebureau en de brandweerkazerne moeten worden gerenoveerd. De afgelopen maanden heeft een gemeentelijke ambtelijke projectgroep gewerkt aan de plannen voor het toekomstig gebruik van de gebouwen.

Het voormalig politiebureau moet geschikt gemaakt worden voor diverse gebruikers waaronder de politie, maar ook Parkeerservice Noordwijk, Centrum voor Jeugd en Gezin, Voor Ieder1 en voor verschillende ambtelijke teams van de Gemeente Noordwijk.

Duurzaam

Na de eerdere aanbesteding zijn er recent opdrachten verstrekt aan een aannemer uit Alphen aan den Rijn en een installatiebedrijf uit Lisse. Zij hebben tot eind september de tijd om het gebouw duurzaam aan te passen aan het toekomstig gebruik van de genoemde instanties. Want per 1 november zal men gebruik willen gaan maken van de gerenoveerde en duurzaam gemaakte eerste en tweede verdieping in het gebouw. 

Inmiddels blijkt helaas, dat de energiebedrijven geen kans zien om te voorzien in de vraag naar meer noodzakelijke stroom in de winterperiode. In het voor- en najaar kan het pand verwarmd worden via warmtepompen en in de winter zal dit echt moeten worden aangevuld met warmte vanuit een gasgestookte ketel. Het wordt gezien als een tussenoplossing. Dat duurt tot het energiebedrijf in staat is voldoende extra stroom te leveren om de warmtepompen ook ‘s winters te laten draaien.

Win-winsituatie

Ook het onderkomen van de brandweer wordt gerenoveerd. Daar wordt een deel van het gebouw ook geschikt gemaakt voor gezamenlijk gebruik met de gemeente Noordwijk; het gaat om een kantine, kleedruimten en douches. Volgens het college ontstaat hierdoor een win-winsituatie. Er is wel extra krediet vanuit de gemeenteraad nodig om dit te kunnen uitvoeren. Uitgangspunt blijft echter wel, dat de verbouwingskosten volledig worden gedekt met de in de toekomst te ontvangen huurinkomsten.

Uit de krant