Afbeelding
Foto: pr

Stinzenwandeling op Landgoed Calorama

dinsdag 14 mei 2024 19:30

Op het Landgoed Calorama zijn er op de dinsdagavonden in april en mei rondwandelingen onder leiding van een ervaren gids.

Aan de rand van Noordwijk, ingeklemd tussen de oude dorpskern, het kerkhof en de Gooweg, ligt de buitenplaats Calorama. Het landgoed is ontstaan uit een achttiende eeuwse kruiden- en bloembollenkwekerij. Geïnteresseerden kunnen in april en mei tijdens gegidste rondwandelingen kennismaken met de geschiedenis, de Rijksmonumenten, het landschap en het verhaal van Calorama. 

Bijzonder is met name de waardevolle en vooral kwetsbare stinzenbeplanting. Stinzenplanten is een verzamelnaam voor een bijzondere groep verwilderende voorjaarsbloemen. Het zijn vooral bol-, knol- en wortelgewassen die vanaf circa de 16e eeuw werden aangeplant op buitenplaatsen, rondom kastelen en landhuizen.

In april en mei zijn de stinzen volop in bloei te bewonderen en kleurt en geurt het landgoed prachtig.

De wandelingen zijn op de dinsdagen 9, 16, 23, 30 april, 7 en 14 mei, aanvang 19.30 uur. De wandeling duurt ca. 75 minuten. Na afloop is er een kopje koffie of thee. 

Landgoed Calorama, Gooweg 33, Noordwijk. Tickets à €6,50 zijn online verkrijgbaar via https://tickets.calorama.nl www.calorama.nl

Locatie