Wethouders Gerard Moster van Katwijk en Roberto ter Hark van Noordwijk in de nu nog rustige nachtbus. | Foto: JvdO
Wethouders Gerard Moster van Katwijk en Roberto ter Hark van Noordwijk in de nu nog rustige nachtbus. | Foto: JvdO Foto: JvdO
Video

Historische eerste rit met de nachtbus

Algemeen

Na vertragingen, debatten, bloed, zweet en tranen was het dan eindelijk zover. In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 april, beter bekend als Koningsnacht, reed de eerste nachtbus in de geschiedenis van de gemeente Katwijk en Noordwijk.

De nachtbus, die verzorgd wordt door Jonker Travel, rijdt vanaf nu iedere vrijdag- en zaterdagnacht en op de feestdagen. De bus gaat in Noordwijk, Katwijk en Leiden langs verschillende haltes. Er kan de hele nacht in beide richtingen één keer per uur worden gereisd. In de loop van volgend jaar stellen gemeente Katwijk en gemeente Noordwijk een evaluatie op om te bepalen of de nachtbus na 2025 blijft rijden.

Historisch

De eerst, historische rit van de nachtbus arriveert, vanuit Noordwijk, om 02.24 uur bij het gemeentehuis. Naast de verantwoordelijke wethouders van de gemeente Katwijk (Gerard Mostert) en de gemeente Noordwijk (Roberto ter Hark) was ook wethouder Sonny Spek van de gemeente Katwijk aanwezig.


‘Ik ben voor gek verklaard door mijn vriendin, maar ik kon dit simpelweg niet missen. Dit is een prachtig moment voor de gemeente Katwijk, de nachtbus is een goede aanvulling op het huidige OV-aanbod. Maar natuurlijk ben ik ook heel nieuwsgierig hoe het allemaal gaat.’

Naast de wethouders, de chauffeur, beveiliger en media waren er maar weinig echte reizigers in de nachtbus.

Uit de krant