De corso-prijswinnaars van dit jaar. | Foto: Wilma van Velzen
De corso-prijswinnaars van dit jaar. | Foto: Wilma van Velzen

Corsoprijzen uitgereikt

Algemeen

Tijdens de vrijwilligersavond van Bloemencorso Bollenstreek vrijdag 10 mei in Amsterdam Tulip Experience in Noordwijkerhout zijn de winnaars van de Leo van der Zon Entertainmentprijs voor de meest spraakmakende corso figuranten en Innovatieprijs bekendgemaakt. 

De entertainmentprijs ging naar Ruud Doezie en Eric Jan Fleur, de bloemenrobots bij praalwagen Corsofans, terwijl praalwagen Noord-Holland Watersportprovincie dankzij duurzame aandrijving met een EcarACCU en biologische hyacinten innovatief het hoogste scoorde. 

De winnaars van de categorieën Mooiste Praalwagen, Luxewagens en Kinderjury waren ’s morgens op corsozaterdag in Voorhout al bekend gemaakt, maar de prijzen hadden zij nog te goed.

‘Dankzij jullie enorme inzet en enthousiasme stond er weer een prachtig en kleurrijk corso op de weg’, liet voorzitter Heemskerk de vrijwilligers weten tijdens een korte terugblik. ‘De samenwerking van praalwagenadoptant, arrangeur en stekersvereniging resulteerde in de mooiste praalwagens en ook niet onbelangrijk, we reden op tijd van Noordwijk naar Haarlem. De bekendmaking van de corsoprijzen en Mooiste praalwagen op corsozaterdag in Voorhout was nieuw en voor herhaling vatbaar.’

Bij het uitreiken van de Leo van der Zon Entertainmentprijs lieten winnaars Ruud Doezie en Eric Jan Fleur, de bloemenrobots bij praalwagen Corsofans, weten dat de zesjarige Lucas Terra die het praalwagenontwerp bedacht de wisseltrofee een jaar bij zich mocht hebben. Dat zag Lucas, die ook aanwezig was, wel zitten. Lucas is de zoon van Koen Terra die van veel praalwagenontwerpen de technische tekeningen maakt. 

De Innovatieprijs werd namens Provincie-Noord Holland in ontvangst genomen door leden van stekersgroep St. Cecilia Voorhout die de praalwagen gestoken hadden en ook de andere prijzen werden uitgereikt, met als laatste die voor de mooiste praalwagen Olifantenfestival aan Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem eo met arrangeur Michael van Namen. Alle corsoprijzen, voor het tweede jaar ontworpen en gemaakt door keramiste Sarah Michaels uit de De Zilk, worden dan tevens uitgereikt, alsmede de wisselbokaal voor de Mooiste Praalwagen. Ook werd er nog lang nagepraat over de geslaagde corso-editie.

Mooiste praalwagen
1e prijs Praalwagen Olifantenfestival van Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem eo (stekersgroep idem en arrangeur Michael van Namen) 511 punten. 2e prijs Praalwagen Changing Colors van Corsogroep KAVB Noordwijkerhout (stekersgroep idem en arrangeur Angelique Beijk i.s.m. Shauny de Groot). 491,5 punten. 3e prijs Praalwagen Onze Redders van de Gemeente Noordwijk (stekersgroep Zwemvereniging de Watervrienden Lisse en arrangeur Nicky Markslag). 479,5 punten.

Uitslag categorie Luxewagens

1e prijs Toyota C-HR van Louwman (arrangeur Jean Paul Boudewijns). 183,5 punten. 2e prijs Volvo van GP Groot Energie (arrangeur Mark Frank). 181 punten. 3e prijs Range Rover van Kimman Hillegom (arrangeur Marloes Joore). 174 punten.

Uitslag Kinderjury

1e prijs Praalwagen SpongeBob 25 jaar (Nickelodeon, stekersgroep Handbalvereniging Foreholte en arrangeur Mirande ter Voorde). Meeste muntjes.

Uitslag Leo van der Zon Entertainmentprijs
1e prijs Ruud Doezie en Eric Jan Fleur, de bloemenrobots bij praalwagen Corsofans.

Uitslag Innovatieprijs
1e prijs Noord-Holland Watersportprovincie van Provincie Noord-Holland (arrangeur Inge Quint en stekersgroep Muziekvereniging St. Cecilia Voorhout). Innovatie: aandrijving via EcarACCU en gestoken met biologische hyacinten.

Uit de krant