Tijdens Koningsdag is er weer volop te doen voor kinderen, maar ook voor de volwassenen. | Foto: archief
Tijdens Koningsdag is er weer volop te doen voor kinderen, maar ook voor de volwassenen. | Foto: archief

Noorwijk kleurt oranje op Koningsdag

Algemeen

Noordwijk zal tijdens Koningsdag, op 27 april, weer oranje kleuren en bruisen van muziek en gezelligheid.

Deze feestelijke dag wordt om 10.00 uur geopend met de welbekende aubade. Burgemeester Wendy Verkleij zal samen met de voorzitter van de Oranjevereniging Hans van der Meer, alle gedecoreerden verwelkomen op het podium op de Grent in Noordwijk. Daarnaast zijn alle familieleden, kennissen en andere belangstellenden welkom om met elkaar, onder de muzikale begeleiding van ‘t is Keun, ter ere van de verjaardag van Koning Willem Alexander diverse liederen ten gehore te brengen. Uiteraard zal een toost op de Koning met een Oranjebittertje niet ontbreken.

Voor de kinderen

Om 10.30 uur starten de kinderactiviteiten. Alle kinderen zijn welkom op de Grent met een kleedje om spulletjes te verkopen of om talenten tentoon te stellen op de Kindervrijmarkt. Verzocht wordt om zoveel mogelijk met de fiets dan wel lopend te komen. Wegens de afzettingen is het niet mogelijk om de Grent op te rijden. Parkeren is mogelijk op het Jan Kroonsplein en het Vomar-terrein. Vanaf 11.00 uur zal Ridder Arthur ten tonele strijden met zijn interactieve en hilarische show voor jong en oud. Vanaf 11.45 uur zullen diverse dansgroepen uit Noordwijk optreden en worden er dansworkshops gegeven. Natuurlijk is de Toverkist ook weer aanwezig om iedereen van prachtige Koningsdag schmink te voorzien en zal de Ballonnenclown prachtige creaties uitdelen aan jong en oud. Van al die leuke activiteiten krijg je natuurlijk wel trek. Daarom zijn er diverse lekkernijen te koop bij de Kinderklucht.

Kleurwedstrijd

Uiteraard kunnen alle kinderen weer meedoen aan de kleurwedstrijd en mooie prijzen winnen van KidsZoo, Jumpin en het Reuzenrad Bella Vista. Alle basisschoolkinderen ontvangen de kleurplaat op school. Voor iedereen buiten de basisschoolleeftijd of buiten Noordwijk, kan deze kleurplaat opgehaald worden bij de Bibliotheek, VVV Noordwijk en Flitz for Kids. Ook is de kleurplaat te vinden op www.oranjeverenigingnoordwijk.nl. De kleurplaten kunnen worden ingeleverd op Koningsdag bij het podium vóór 10.30 uur. Om 10.45 uur is de prijsuitreiking.

Keuningsdag

Nieuw dit jaar is Keuningsdag op de Grent – Smaken van de Grent. Quartier Nord, NorShenella, Legends, Prestige en Open Doors doen mee aan dit nieuwe evenement. Zij zullen de gehele dag een ieder voorzien van culinaire lekkernijen. De OV houdt ook dit jaar weer de gehele dag de Koninklijke fiets- en wandelspeurtocht. De route is te vinden op www.oranjeverenigingnoordwijk.nl Om 13.00 uur is het einde van de kinderactiviteiten én de kindervrijmarkt en maakt de Grent zich op voor het middagprogramma. Vanaf 14.00 uur barsten er diverse Koningsdagparty’s los. Op de Grent gaat café Rosser nog even door op het podium en zullen de andere deelnemende horecagelegenheden hun gasten voorzien van muziek en entertainment. Ook bij de Wels, De Rolly Golf en Café Jos worden er feestelijke middagen gehouden.

Uit de krant