Afbeelding
Foto: pr

METLEF maakt ruimte in raad

Algemeen

Om de positie van lokale politieke partijen in de raad van Noordwijk te versterken, heeft de fractie METLEF besloten, na de lopende raadsperiode, de gemeenteraad te verlaten. 

‘Noordwijk telt teveel politieke partijen/fracties. Daar zijn ook alle lokale partij het ook over eens. Dat is bevestigd uit de gesprekken die METLEF met andere lokale partijen is aangegaan. Teveel fracties (11) geeft in Noordwijk trage besluitvorming en ellenlange discussies. 

Het is lastig de stap te nemen om een (lokale) partij op te heffen of samen verder te gaan. METLEF ziet dat anders. We zijn niet gehecht aan onze naam, positie of status. Ons uitgangspunt is goede en effectieve volksvertegenwoordigers te zijn. Dat betekent je best doen, met goede ideeën komen (kaders stellen) en plannen te steunen die impact maken. En dat lukt volgens ons onvoldoende met teveel kleine lokale fracties. Voor echte impact en invloed moet je groot zijn. Noordwijk heeft op dit moment 27 raadsleden waarvan een meerderheid (14) in de lokale fracties zitten. Op papier is lokaal dus een sterk vertegenwoordigd, maar helaas wel versplinterd over 6 fracties en daardoor vaak als collectief niet effectief. Dat moet anders vinden wij.

Met ons besluit verdwijnt in ieder geval 1 van de 6 lokale fracties en dat zou een begin kunnen zijn van verdere krachtenbundeling. Wij hopen dat die beweging een positieve boost geeft aan de werkelijke invloed van de lokale partijen. Met een sterke positie in de raad lokale wensen en prioriteiten voorop stellen. Passend beleid maken, uitvoeren en een duidelijke lokale impact maken. Daar geeft METLEF graag haar (geuzen)naam en positie voor op.’

Uit de krant