De mooiste file van Nederland was weer te zien in Noordwijk. | Foto: Ina Verblaauw
De mooiste file van Nederland was weer te zien in Noordwijk. | Foto: Ina Verblaauw

Bloemen en bolides

Algemeen

Het afgelopen weekend stond de Bollenstreek in het teken van bloemen. Zaterdagochtend om 9.00 uur gaf Willem Heemskerk, voorzitter van het Bloemencorso Bollenstreek het startsein van het corso vanaf het Picképlein in aanwezigheid van burgemeester Wendy Verkleij en vertegenwoordigers van de NRB en de KNRM.

Door Ina Verblaauw

Met het vertrek van het corso richting Haarlem was het bloemenfestijn in Noordwijk nog zeker niet voorbij. Op de Koningin Wilhelmina Boulevard stonden het hele weekend 54 auto’s opgesteld. Van oldtimer tot hypermodern, bedrijfswagens en aparte modellen. Allemaal voorzien van geweldig bloemwerk van de hand van arrangeur Jessica Keet en haar team. “Zoveel wagens waren er nog nooit, dus het was flink aanpoten en langer werken om tot dit prachtige resultaat te komen”.

Het dit jaar nieuw aangetreden bestuur ging voortvarend van start. ‘Op Valentijnsdag brachten we bij alle deelnemers van voorgaande jaren een bloemetje wat ook een vraag inhield of ze dit jaar weer mee wilden doen. Vrijwel iedereen reageerde positief’, aldus nieuw bestuurslid Elise van den Akker. ‘Een aantal bestuursleden zit in de autobranche of heeft daar connecties mee, dat ook helpt om een zo grote file te organiseren.’ 

Waar normaal bij de opening op vrijdagavond alle auto’s al op de boulevard staan opgesteld, werd er nu – vanwege de harde wind – voor gekozen pas op zaterdagochtend vroeg de auto’s op te stellen. 

Een aantal autoclubs bracht dit weekend een bezoek aan de boulevard zodat er aan beide zijden van de Boulevard een mooie file ontstond. Er was tot kunst verheven bellenblazen met magische resultaten en steltlopers die tegen de wind in moesten opboksen. De in groten getale gekomen bezoekers wist de bloemenpracht zeer te waarderen. Een DJ zorgde het weekend voor muziek. Niet verkeerd om tijdens een stortbui tropische muziek te horen.

Uit de krant