Afbeelding
Foto: Harry Cock

Op reis met Adwin de Kluyver bij Boekhandel van der Meer

zondag 28 april 2024 15:00

In een aanstekelijke samensmelting van reisverhaal, geschiedschrijving en naslagwerk neemt Adwin de Kluyver in zijn onlangs verschenen boek ‘De eilanden van goed en kwaad’ de lezer mee naar eilanden die van wetenschappelijk, politiek en cultureel belang zijn geweest. Om in de woorden van Tommy Wieringa te spreken: ‘mooier dan in dit boek kun je niet verdwalen.’ De Kluyver is zondag 28 april om 15.00 uur te gast in Het Cultuurcafé van Boekhandel van der Meer in Noordwijk.

Adwin de Kluyver is schrijver, historicus en deeltijdeilander die woont en werkt op Vlieland, Terschelling en het vasteland. In 2016 studeerde hij cum laude af op de cultuurgeschiedenis van poolreizen met zijn debuut ‘Terug uit de Witte Hel.’ Het tweeluik ‘Het gedroomde Noorden’ (2019) en ‘Niemandsland’ (2021) werd lovend ontvangen en werd genomineerd voor de Jan Wolkers-prijs, de prijs voor het beste Nederlandse natuurboek.

In ‘De eilanden van goed en kwaad’ reist de lezer mee naar Lesbos waar Aristoteles biologisch onderzoek verrichtte tot het eiland Usedom van de raketproeven van Wernher von Braun. Naar de Galapagos en Rottumerplaat, vol weidse vergezichten, terugblikken en toekomstbeelden. Nadine van Ekris van boekhandel Van der Meer gaat zondag 28 april met hem in gesprek waarna De Kluyver vragen uit het publiek zal beantwoorden en zijn boek zal signeren.

Tickets kosten €5 en zijn verkrijgbaar via www.meerbijvandermeer.nl/reserveren.

Locatie