Lucas Coopmans was deze middag een plaag voor TEC, maar moest zijn plaats het laatste half uur toch afstaan aan Nick van Staveren. | Foto: WS.

Noordwijk verliest onverdiend

Sport

Het was zo’n wedstrijd welke kenmerkend is voor een competitieslot waarbij maar één ploeg wat te winnen heeft. In deze wedstrijd was dat TEC, de ploeg die nog aan het strijden om degradatie te ontlopen. De uiteindelijk 0-1 nederlaag was onnodig, maar wel de realiteit. En de ploeg uit Tiel vierde de winst bijna als een kampioenschap.

TEC is een vereniging die de selectie samen moet samenstellen via transfers verzamelde spelers. Met op de bank trainer Eric Meijers, De man die ooit als trainer van Achilles ’29 landelijke nieuws werd met zijn luidruchtig geschreeuw over k-keeper en k-krant.

Zijn ploeg, die de nadruk legt op doelpunten voorkomen, presteert dit seizoen zeer matig. En zij zagen de eerste 20 minuten tegenstander Noordwijk het initiatief nemen. Waarbij zich een behoorlijk aantal mogelijkheden voordeden. De eerste al binnen de halve minuut voor Emiel Wendt, die zijn knal na een perfecte voorzet van Coopmans naast zag gaan.

En het eerste half uur werd gekenmerkt door een dominant Noordwijk waarbij dus Wendt en Coopmans veel aandacht opeisten. En Sander Bosma zette even later Van Oosten volkomen vrij voor de keeper, maar de jonge Noordwijker faalde in de afwerking. De doelman was deze middag tot wanhoop van de Noordwijksupporters sowieso een lastig te nemen horde. Aan de ander kant kreeg TEC ook mogelijkheden en ook Jansen was daarbij ‘een sta in de weg’. Uiteindelijk kwam de rust met 0-0 op het scorebord en daar kon TEC meer dan tevreden over zijn.

De 2e helft hetzelfde spelbeeld. Noordwijk met aanvallende bedoelingen en TEC gefocust op het voorkomen van tegentreffers. Opnieuw werd Nick van Staveren het laatste half uur de gelegenheid geboden om wedstrijdritme op te doen. Deze keer moest Coopmans voor hem het veld ruimen.

Terwijl Noordwijk het meeste recht had op een treffer viel met een kwartier te gaan uiteindelijk toch de 0-1. Het sein voor trainer Meijers om met een zesmansverdediging het laatste kwartier door te komen. En zodoende de laatste strohalm te pakken om gevreesde degradatiewedstrijden te ontlopen. Met nog een grote kopkans voor Wendt en een gevaarlijk uitziende inzet van Bouwman was het gelijke spel alsnog dichtbij. Maar zover kwam het niet.

Volgende week speelt Noordwijk de laatste wedstrijd tegen de Rijnsburgse Boys. De uien verloren jammerlijk hun wedstrijd bij het laaggeplaatste Jong Volendam en verspeelden daarbij feitelijk de kampioenskansen. Alleen een overwinning op Noordwijk biedt nog een kansje, maar dan moeten Katwijk en AFC beiden hun wedstrijden verliezen. En dat laatste is erg onwaarschijnlijk.

Voor Noordwijk staat bij deze streekderby slechts de eer op het spel.