Logo denoordwijker.nl
<p>Het tweede doelpunt komt op naam van Martijn van Trigt. | Foto: Johanna Oskam Fotografie.</p>

Het tweede doelpunt komt op naam van Martijn van Trigt. | Foto: Johanna Oskam Fotografie.

Sport

SJC wint belangrijke uitwedstrijd

  Sport

Winst halen in het verre Groningse Haren bij Be Quick 1887 is geen gemakkelijke opgave, want de Noorderlingen beschikken over een zeer sterke en technisch bekwame spelersgroep. En hun plaats in de top van de hoofdklasse werd bereikt door slechts 21 doelpunten in 23 wedstrijden tegen te krijgen. SJC zag zich dan ook voor een zware klus geplaatst.

Toch lieten de zwartwitten zich direct gelden en zochten waar het kon de aanval. En omdat Be Quick dezelfde plannen had, werd het een spannend treffen. Al na twaalf minuten spelen kwam SJC op een voorsprong nadat Martijn van Trigt perfect inkopte: 0-1. Be Quick testte nadrukkelijk de kwaliteiten van keeper Lex Hoogervorst maar moest ervaren dat SJC een betrouwbare doelman heeft.

Collectief

SJC opereerde als collectief. Uitblinker Demir Strojil kwam over rechts door en bediende Tom Duindam die bij zijn kopbal echter de bovenlat op zijn weg vond. Op de andere vleugel was het verdediger Jordy Groot die zijn inzet net over zag vliegen. Be Quick zocht naar de gelijkmaker maar moest ervaren dat SJC verdedigend steeds sterker wordt. Door de aanvalsdrift bleef de wedstrijd spannend; ook omdat SJC met hard werken het evenwicht wenste te houden. Mede daardoor klonk het rustsignaal met een 0-1 voorsprong.

Buitenkansje gemist

Al snel na rust kreeg SJC een buitenkansje. Tom Duindam werd binnen de 16 via een overtreding van scoren afgehouden. Arbiter Mitchel Krop legde de bal op de stip maar Jordy Groot miste. De 0-2 kwam even later toch: een vrije trap van Timo Ruigrok bereikte de gretige Van Trigt die opnieuw raak kopte. De reactie van Be Quick was voorspelbaar en SJC stond hierna wat compacter naar achter en gaf dus wat meer ruimte aan de Groningers. Een afstandsschot van Be Quick bracht de 1-2 op het scorebord. Coach IJzendoorn wisselde de moegestreden middenvelders voor verse krachten. De heersende rol van keeper Hoogervorst, het sterke optreden van het centrale duo Timo Verweij en Nick Lim en de opvallende verdedigende rol van invaller Mark Turk bleken daarbij een sterke basis om de winst over de streep te trekken. 

Ontlading

Voor de SJC’ers en de meegereisde supporters was de hele wedstrijd de spanning groot en toen het laatste fluitsignaal klonk was de ontlading dan ook enorm. Trainer IJzerdoorn roemde na afloop de collectiviteit en de enorme inzet die zijn team had kunnen opbrengen. Hij erkende wel dat een gelijkspel misschien de verhouding was maar dat hij, vooral op basis van getoonde wilskracht en inzet, zijn team de overwinning van harte gunde. Zondag wacht titelkandidaat vv Hoogeveen in de thuiswedstrijd aan de Lageweg. Opnieuw een tegenstander die niet mag worden onderschat.

Meer berichten