Logo denoordwijker.nl
Sportwethouder Gerben van Duin opende de sportdag van Friends United op het sportpark aan de Duinwetering. | Foto: Joke van der Zanden
Sportwethouder Gerben van Duin opende de sportdag van Friends United op het sportpark aan de Duinwetering. | Foto: Joke van der Zanden

Eerste sportdag Friends United op Duinwetering

  Sport

sportdag ♦ Maandag 19 september werd de eerste sportdag van Friends United gehouden op het sportpark aan de Duinwetering waarbij alle Friends Uniteds uit de regio waren uitgenodigd.

Door Joke van der Zanden

Ze hadden er echt zin in. Ruim 130 jongeren van 9 tot en met 25 jaar stonden te trappelen om de onderlinge competitie aan te gaan. Het terrein was versierd met oranje ballonnen en iedere deelnemer ontving bij inschrijving een oranje T-shirt als aandenken aan deze sportdag.

Sportwethouder Gerben van Duin sprak een openingswoordje en initieerde met 'Dirkie Kuyt en de Leeuw' de warming up met alle deelnemers, waarna het sporten kon beginnen. Helaas kon de 'echte' Dirk Kuyt niet aanwezig zijn.

"In samenwerking met de Dirk Kuyt Foundation en nog vele lokale sponsoren organiseerde Friends United Noordwijk voor de 130 jongeren, die geen aansluiting vinden bij de reguliere sportclubs uit de regio, een leuke sportdag. De sportverenigingen die reeds clinics verzorgen zijn ook op deze dag aanwezig. De 130 jongeren gingen, roulerend, langs alle verschillende sporten zoals voetbal door SJC, hockey, handboogschieten, een bootcamp, badminton, handbal en yoga. Met een heuse DJ, springkussens en schminken wordt het ongetwijfeld een spetterende dag en het is heerlijk weer om te sporten", aldus Monique Jägers één van de organisatoren.

Meer berichten