Logo denoordwijker.nl
Sport

Alle kampioenen bij Steeds Sneller bekend

  Sport

DUIVEN n Afgelopen zaterdag waren de laatste vluchten voor de liefhebbers van Postduivenvereniging Steeds Sneller. Er werden vluchten vervlogen uit Peronne op 276 kilometer van Noordwijk en vanuit Fontenaye sur Eure op 476 kilometer van Noordwijk.

Op de laatste vluchten konden er nog drie kampioenschappen behaald worden. De natour, jonge duiven en het Generaal kampioenschap.

De duiven voor de Natour werden om 10.35 uur met zuidwesten wind gelost. De snelheid zou dus weleens hard kunnen zijn. Dat bleek ook wel toen om 13.29.52 de eerste duif bij Willem en Frank Steenvoorden op het hok viel. Het was de '991 die een week ervoor al zesdee in de club zat. Deze duif heeft elke vlucht zijn punten gepakt en is hierdoor tevens beste duif op de natour gebleken. Ook prijs drie en zes was voor deze combinatie. Door deze overwinning zijn Willem en Frank kampioen geworden op de natour.
Plek twee en acht waren voor de kampioen generaal van 2016, de combinatie Delft & Driebergen uit Rijnsburg. Deze mannen zijn dit jaar lid geworden en geven gelijk hun visitekaartje af.
Plaats vier en tien zijn voor Dirk de Bruin. Plek vijf is voor voorzitter Erik Tinga. Aad Borst en Piet Kraan maken op prijs zeven en negen het tiental vol.

De laatste jonge duivenvlucht was er één van 476 kilometer. Best zwaar voor de jongen. Door de afstand zou de snelheid lager zijn. Op basis van de eerste meldingen uit het Westland moesten de duiven rond 20 over twee vallen.
Op 14.17.15 uur valt er een duif als een speer op de klep van de Rijnsburgse liefhebbers Combinatie Delft & Driebergen. De '050 pakt hierdoor de achttiende eerste prijs voor André en Peter in de vereniging. Wat een topprestatie voor deze liefhebbers. Dit jaar gaat in de boeken als het jaar van Delft & Driebergen. Met een Nationale Fondduif en een eerste prijs op een nationale vlucht kan dit jaar niet meer kapot. Ook plek tien was de Delft & Driebergen.
Willem en Frank Steenvoorden hadden ook weer een superuitslag met de plaatsen 2,3,4,5,7 en 8. Door deze puntenreeks zijn ook zij op deze discipline kampioen geworden.
Kees Guijt uit Katwijk maakt het tiental vol met twee duiven bij de eerste tien. Plek 6 en 9 zijn voor deze enthousiaste melker.

Na het leeghalen werd het seizoen afgesloten met een hapje en een drankje. Komende weken breekt de tijd van rui en rust aan voor de liefhebbers van PV Steeds Sneller. De duifjes hebben dit wel verdiend.

Meer berichten