Chris Hoogervorst was verantwoordelijk voor de openingstreffer. | Foto: Johanna Oskam.

SJC tegen Alphense Boys niet verder dan een 3-3 gelijkspel

Algemeen

Trainer Marcel IJzendoorn zei na afloop met gemengde gevoelens terug te kijken op de herstart van SJC in de 4e divisie. ‘Kijk, ik ben heel teleurgesteld dat we hier bij Alphense Boys feitelijk twee punten laten liggen. Maar daarnaast besef ik heel goed dat we, op basis van heel veel goede acties, hier op de valreep toch nog een punt veilig stellen. Want mijn ploeg knokte zich terug na een drietal tegenslagen op een manier waarop we ook weer trots mogen zijn’.

Het begon voor SJC aanvankelijk heel goed. De eerste de beste aanval bracht opkomende verdediger Demir Strojil wel oog in oog met de Alphense doelman Furtak, maar tot scoren kwam hij niet. Dat deed even later wel Chris Hoogervorst die SJC op de verwachtte 0-1 voorsprong zette.

Toch liet ook Alphense Boys zich gelden en zij trokken al snel de stand weer gelijk. IJzendoorn had geconstateerd dat de restverdediging bij een aanvallend SJC op dat moment even te wensen overliet. De trainer moest vervolgen, samen met de SJC-supporters, constateren dat de overigens uitstekende SJC-doelman Hoogervorst, onverwacht een steekje liet vallen waardoor er 2-1 op het scorebord kwam.

En vlak voor rust, zelfs in de 44e minuut, kwam er een volgende domper toen het ook nog eens 3-1 werd.

IJzendoorn zag, terug in de kleedkamer, de kopjes aanvankelijk hangen. Maar na de terugkomst op het veld bleek dat de ploeg er kennelijk in wilde geloven. De duels waren scherper, de combinaties liepen vlotter. En dit bracht al snel resultaat en het was deze keer Younes die het doel wist te vinden: 3-2. Feitelijk was het al wachten op een snelle gelijkmaker. Maar naar mate de tijd verstreek werd duidelijk dat het niet zo maar zou lukken. Sterker, de gelijkmaker viel pas in de absolute slotfase. Daar ging een overtreding van Alphense Boys aan vooraf. Timo Ruigrok mocht van ruim 20 meter aanleggen. De specialist maakte zijn reputatie opnieuw waar en verschalkte doelman Daniël Furtak met de gelijkmaker. Na afloop dus een teleurgestelde trainer die echter wel nuances wilde aanbrengen. IJzendoorn: “Na de 0-1 voorsprong kreeg ik echt het gevoel dat we beloond werden voor de geweldige manier waarop de groep in de afgelopen weken heeft getraind. En we kennelijk de goede lijn van de wedstrijd tegen FC Lisse en een geweldig periode in het trainingskamp konden doorzetten. Maar vandaag zat het even tegen. Toch zag ik een groep die met de koppen omhoog in de tweede helft heer en meester was. Dat er te weinig werd gescoord kunnen we onszelf verwijten. Maar deze ploeg wordt nog steeds beter en zal tot veel in staat blijken.”