Afbeelding
Foto: pr

Wereldlichtjesdag zondag 11 december

Algemeen

Noordwijk • Dit jaar houdt Uitvaartzorg de Schelp, Linda Janmaat op zondag 11 december voor de tiende keer een bijeenkomst voor Wereldlichtjesdag in Duin- en Bollenstreek. Die dag wordt er met elkaar stilgestaan bij alle kinderen die, op welke leeftijd dan ook, zijn overleden.

Wereldlichtjesdag is een mooi initiatief dat samen met een team vrijwilligers en stichting nanawithlove georganiseerd wordt. Over de hele wereld worden er om 19.00 uur lokale tijd kaarsen aangestoken voor een overleden kind. Ook mensen die zich nauw betrokken voelen, steken vaak een kaarsje aan om zo hun medeleven te tonen. 

Linda Janmaat: ‘Samen zorgen wij er op deze manier voor dat er in de gehele wereld, op de tweede zondag in december, een soort lint van lichtjes ontstaat.

Het programma

Tijdens de avond zal er een gedicht worden voorgedragen en een grote kaars aangestoken worden voor alle kinderen die gemist worden. De avond wordt verder omlijst met zang door solisten van het Kleynkoor Noordwijk onder begeleiding van Herma van Piekeren. Als hoogtepunt worden de kaarsjes voor overleden kinderen ontstoken. Er volgt een stille tocht over de, met kaarslicht verlichte, begraafplaats. Daar worden de namen voorgelezen van kinderen van wie een dierbare aanwezig is.

Welkom

Moeders, vaders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, verdere familie, vrienden, iedereen die zich betrokken voelt bij het verlies van een kind. Of het nu lang of kort geleden is. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan dit bijzondere moment. 

Wereldichtjesdag

Is op zondag 11 december om 18.45 uur in de aula van de Algemene Begraafplaats, Noordwijk aan de Oude Zeeweg. Na afloop is er warme chocomelk en is er ruimte om elkaar te ontmoeten. Deze avond is het initiatief van Uitvaartzorg de Schelp. De toegang is gratis.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linda Janmaat via 06 20 66 71 85.

Uit de krant