Volgende week wacht een belangrijk voetbalweekend waarna de voorlopige balans pas echt serieus kan worden opgemaakt. | Foto: Johanna Oskam.
Volgende week wacht een belangrijk voetbalweekend waarna de voorlopige balans pas echt serieus kan worden opgemaakt. | Foto: Johanna Oskam.

SJC met minimale winst langs HBS

Sport Sport

Coach Marcel IJzendoorn straalde na afloop: “Dit was een teamprestatie zoals ik het graag zie.” En dat was een zeer begrijpelijke reactie na het zeer teleurstellende resultaat tegen het Rotterdamse VOC. Deze week was de SJC-slogan ‘Strijd, Passie en Vriendschap’ dan ook nadrukkelijk aan de orde.

Onder redelijke publieke belangstelling en geweldige omstandigheden kwam SJC van af het begin strijdlustig over. Met als opvallend detail dat vanuit balbezit vooral werd gezocht naar de voorste linie. Ook HBS oogde strijdlustig en de Hagenaars deelden de eerste speldenprikjes uit. Een eerste echte kans creëerde SJC. Vleugelverdediger Strojil zocht met de lange trap direct zijn spitsen en Tom Duindam teisterde de lat. Even later kopte verdediger Verweij vanuit een corner ogenschijnlijk raak maar deze inzet werd nog van de lijn gehaald. HBS, met voormalig vv Noordwijk-spelers Tjeerd Westdijk, Martijn le Congé en Brayen Bröcker in de gelederen, zette SJC wel onder druk maar kwam nauwelijks verder dan het afdwingen van een aantal corners. Die ene keer dat er echt gevaar ontstond was het doelman Lex Hoogervorst die met een fantastische reflex een zeker doelpunt wist te voorkomen.

Het spelbeeld bleef na rust onveranderd. Opvallend was wel het vele nuttige verdedigende werk waartoe vleugelspelers Van Trigt en Hoogervorst in staat bleken. En plots... kwam spits Tom Duindam tot een treffer. Deze keer wél uit een vlot lopende combinatie. Opkomende verdediger Demir Strojil werd op rechts aangespeeld, ging de combinatie aan om vervolgens een voorzet af te leveren richting de in het doelgebied komende Chris Hoogervorst. De afvallende bal belandde bij Duindam, die eerst met rechts aannam en vervolgens met links verwoestend de 1-0 binnen schoot.

De supporters juichten luidruchtig en overstemden de opmerking van een supporter die nuchter opmerkte: ‘Parijs is nog ver’. En uit het wedstrijd verloop werd wel duidelijk dat SJC er met dit doelpunt nog niet was. Maar de 1-0 werd uiteindelijk wel de einduitslag. Want wat HBS ook probeerde, SJC bleef fier overeind, gaf nauwelijks echte kansen weg en kon zelf, loerend op de counter ook af en toe gevaar stichten in het doelgebied van HBS.

Het optreden van scheidsrechter Erik van der Vaart ondervond van de kant van HBS wel wat kritiek. En het moet gezegd: er waren discutabele beslissingen. Maar per saldo was er een balans in voor en nadeel bij beide ploegen. Uiteindelijk was SJC natuurlijk het meest tevreden en werd op het zonnige buitenterras aan de Lageweg de overwinning luidruchtig gevierd.

Met twee wedstrijden in het Paasweekend wacht een belangrijke periode in de hoofdklasse A. SJC speelt zaterdag in en tegen Velsen. Op maandag naar Voorburg tegen RKAVV.

Uit de krant