Kermis Noordwijk-Binnen van Rob Jacobs.
Kermis Noordwijk-Binnen van Rob Jacobs. Foto: PR
Foto’s

Oud Noordwijk start crowdfundactie

Algemeen Cultuur

Het Genootschap Oud Noordwijk krijgt de kans om haar collectie uit te breiden met een aantal mooie kunstwerken. Het gaat om werken van verschillende kunstenaars die een band met Noordwijk hebben. Om dit te kunnen realiseren is het GON voor het eerst in haar bestaan een crowdfundactie gestart met als doel het benodigde bedrag van 3.500 euro op te halen. Donaties lopen via het crowdfundplatform voordekunst.nl

De aan te kopen verzameling bestaat onder andere uit tien afdrukken van houtsneden van Oswald Wenckebach, het bronzen beeld ‘Jokkebrok’ van Maja van Hall, een mahoniehouten sculptuur van Lo Molenaar (ook bekend van het beeld voor het gemeentehuis van Noordwijkerhout), een zeegezicht van Hans Berkhout en diverse schilderijen van het schildersfestival Noordwijk van o.a. Rob Jacobs (Kermis Noordwijk-Binnen, KW-boulevard), Carola Schapals (Duinlandschap) en Sonja Brussen (Zeegezicht).

Daarnaast zijn er nog een bronzen beeld van een jongen en een viertal keramiekplastieken van Tosca van den Haak, de eigenzinnig Noordwijkse kunstenares met haar karakteristieke stijl. 

Tot slot bevinden zich in de verzameling nog twee ontwerptekeningen voor lampen van Siem van den Hoonaard. De kunstenaar die in de winter van 2022-2023 centraal zal staan in een tijdelijke expositie en waarvan het GON nog geen werk in bezit heeft.

Cultureel erfgoed bewaren

Het Genootschap Oud Noordwijk probeert op deze manier cultureel erfgoed te bewaren voor toekomstige generaties. De actie loopt tot eind januari. Via www.voordekunst.nl/projecten/12585-buitenkans-aankoop-beeldende-kunst vinden mensen meer informatie over de werken, de tegenprestaties bij een gift en kan men doneren.

Zeegezicht van Hans Berkhout
'Jokkebrok' van Maja van Hall
'Izaak zegent Jacob' van Oswald Wenckebach
'Staande jongen' in brons door Tosca van den Haak.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant