De zwartwitten konden tot acht keer een doelpunt vieren. | Foto: Johanna Oskam
De zwartwitten konden tot acht keer een doelpunt vieren. | Foto: Johanna Oskam Foto: Johanna Oskam

SJC ontketend tegen Emmen: 8-1

Algemeen

Zaterdag werd een bijzondere dag met bijna evenveel doelpunten als toeschouwers. Met 5 treffers voor superspits Tom Duindam en een hattrick voor een ontketenende Wesley Haasnoot was het aantal gemaakte doelpunten niet minder dan 8. De tegengoal was mogelijk een smetje maar daar maalde alleen keeper Lex Hoogervorst om; die had graag zijn doel schoon gehouden.

De voorbereiding was aanvankelijk niet ideaal. Wesley Haasnoot miste de donderdagtraining door ziekte en Demir Stroijl ontbrak zelf om deze rede. Maar toch begon SJC voortvarend.

Met trainer IJzendoorn nadrukkelijk coachend voor zijn dug-out zette SJC al heel snel druk op de opbouw van voetbalclub Emmen. Dat leverde al gauw wat mogelijkheden op. Ook al omdat het SJC-middenveld stond als een huis en keer op keer de bal wist te veroveren.

Na bijna 20 minuten viel de verlossende openingstreffer. Tom Duindam tekende 1-0 aan. SJC ging gedreven verder en nadat Wesley Haasnoot eerst nog op de keeper strandde was het opnieuw Duindam die met een technisch hoogstand de bal in het doel stiftte en 2-0 liet noteren. Hierna domineerde SJC volledig. Ook al omdat Emmen bleef grossieren in balverlies op het middenveld. Nog voor de rust viel via Wesley Haasnoot de verdiende 3-0.

Plaag

De verwachting was gerechtvaardigd dat Emmen na de thee uit een ander vaatje zou gaan tappen. Maar al na een minuut viel de vierde treffer van SJC. Vanaf de aftrap liep de aanval door en resulteerde in een corner. Alweer Haasnoot was koppend goed voor de 4-0.

De ploeg van IJzendoorn bleef zich laten zien als een team dat het met elkaar wenste te doen. Het druk zetten werd tot kunst verheven, middenvelder Mark Turk groeide naar mate de wedstrijd vorderde uit tot een plaag voor Emmen en de spitsen deden wat er verwacht mocht worden.

De eer gered

Het arme Emmen kon nauwelijks iets terug doen en moesten toestaan dat Van Trigt, Duindam en Haasnoot gedrieën keer op keer in positie kwamen. Met uiteindelijk 5 doelpunten van Tom Duindam en nog eens 3 van Wesley Haasnoot kwam het totaal dus op 8 doelpunten voor SJC. Emmen redde de eer en dus kwam er uiteindelijk 8-1 op het wedstrijdformulier. Zo bereikte SJC na een slechte seizoenstart nu de derde plaats op de ranglijst.

Trots

Na afloop prees de breed lachende Marcel IJzendoorn zijn team. ‘Ik ben trots op mijn team dat duidelijk aan het groeien is en vandaag zeer volwassen speelden.’ De coach laat weten dat hij in de rust waarschuwde voor mogelijk verslapping maar dat bleek deze keer niet nodig. Het collectief versaagde nooit , bleef de volle 90 minuten scherp en kwam geen moment in moeilijkheden.

Komende zondag komt RKAVV op bezoek aan de Lageweg. Traditioneel een tegenstander waar niet zomaar van kan worden gewonnen. IJzendoorn waarschuwde dus opnieuw: ‘Pas op. De 1-1 van deze week tegen HBS toont hun verdedigende kwaliteiten aan. Dus kan dit ook de wedstrijd zijn die je met 1-0 verliest en dan is alle euforie van vandaag snel vergeten want RKAVV is zeker wakker geschud en zal niet zonder slag of stoot onze spitsen hun gang laten gaan.’