Wesley Haasnoot maakte heel mooi de 2-6.
Wesley Haasnoot maakte heel mooi de 2-6. Foto: Johanna Oskam

SJC gaat hard onderuit tegen TOGB: 2-6

Algemeen Sport

In de tweede thuiswedstrijd, nu tegen TOGB, werd SJC opnieuw keihard met de neus op de feiten gedrukt. Op niveau meedoen in de hoofdklasse vergt meer van een ploeg dan 2 keer in de week een training afwerken en zondags een lekker potje spelen. Het vereist naast inzet vooral ook concentratie en voetbalvaardigheid. En door het ontbreken daarvan kon het hoofdklasseniveau deze week niet worden waar gemaakt.

Het leek aanvankelijk op voorzichtig aftasten over en weer. Maar al heel snel gooide TOGB de schroom van zich af. Daarbij vanuit ‘het vak’ luidruchtig gesteund door coach Mark Schuur die bij bijna iedere balaanname de betreffende speler liet weten wat de volgende handeling moest zijn. SJC kwam onder druk en vanuit een rommelige situatie viel een treffer. Doelman Kevin Schelvis was kansloos nadat de bal via zijn verdedigers Van Went en Groot over de doellijn klutste: 0-1.

Achter de feiten aan

SJC gaf blijk zich te willen herpakken maar het werd zo’n middag waarbij slechts achter de feiten kon worden aangelopen. Veel onzorgvuldige acties met als gevolg evenveel balverlies brachten TOGB in de gelegenheid om het initiatief te behouden. Mogelijkheden werden door SJC onbenut gelaten, Zoals een knullig genomen vrije trap, die niet in de 16 werd geslingerd maar stierf in de schoonheid van het onverwachte. De logische 0-2 viel dan ook al snel. TOGB wist een aanvankelijke buitenspelsituatie zeer geroutineerd te omzeilen waarna de SJC-verdediging simpel uiteen werd gespeeld.

Te kijk gezet

Even leek SJC te beseffen dat het anders moest. Op het middenveld leek men te reorganiseren en de bal wat makkelijker rond te gaan spelen. Maar tot vlot lopende aanvallende combinatie kwam men nauwelijks toe. Vervolgens liet TOGB zien hoe voetbal gespeeld dient te worden. Tot tweemaal toe werd de SJC verdediging simpel te kijk gezet en met 2 doelpunten als gevolg: 0-4.

SJC was gebroken en bleek niet in staat om aanvallend iets te bereiken. Tom Duindam en Martijn van Trigt kregen nauwelijks bespeelbare ballen vanuit het middenveld en moesten zich richten op verdwaalde ballen of verre uittrappen van keeper Schelvis.

Gebroken

Na rust kwam SJC in het veld met Wesley Haasnoot, Sven Wisselink en Mark Turk. Op hun schouders de taak om SJC in het juiste spoor te krijgen. Maar dat bleek niet zo eenvoudig. Wel eenvoudig leek de manier waarop TOGB kans zag verder uit te lopen. Want opnieuw flitsten zij in korte tijd tot twee keer toe door de SJC-defensie en was het 0-6. De ban was nu helemaal gebroken.

Een makkelijk gegeven penalty gaf Timo Ruigrok de kans om via een perfect genomen strafschop de eer te redden: 1-6. Inmiddels was de geblesseerde keeper Schelvis vervangen door Lex Hoogervorst. Hij zag Wesley Haasnoot de bal nogmaals achter keeper Zwarteveld werken: 2-6. Het verlossende eindsignaal maakte een welkom einde aan de marteling die SJC en zijn supporters moesten ondergaan.

Voor SJC is het nu de wonden likken en trainer IJzendoorn heeft deze week de taak om zijn ploeg weer in het zadel te helpen. Zodat er toch met enig optimisme kan worden afgereisd naar Hoogeveen om daar aanstaande zondag de koploper te bestrijden. Gezien de lijst met geblesseerde basisspelers en vooral gezien het deze zondag vertoonde spel, lijkt het een moeilijke trip te worden. Mogelijk weet Marcel IJzendoorn toch een strijdplan op te stellen wat SJC aan een onverwacht resultaat kan helpen.

Uit de krant