Julia Braam's ontwerp werd bekroond met een cheque van 50 euro. | Foto: IV
Julia Braam's ontwerp werd bekroond met een cheque van 50 euro. | Foto: IV Foto: Ina Verblaauw

Julia Braam ontwerpt winnend Jeugdlintje

Algemeen

In september 2020 nam het College van Burgemeester en Wethouders het besluit het decoratiestelsel van de gemeente uit te breiden met een jeugdlintje. Een onderscheiding voor een jongere tot 18 jaar, die iets bijzonders heeft gedaan. Dat kan uiteenlopen van iemand uit de sloot redden tot mantelzorger zijn; een daad die onderscheidend is.

Door Ina Verblaauw

Aan het jeugdlintje werd een ontwerpwedstrijd verbonden. Alle scholieren van het Northgo College en het Teylingen College Leeuwenhorst werden uitgenodigd een ontwerp voor een lintje in te dienen. Maar liefst 115 inzendingen kreeg de jury gepresenteerd. De jury, onder leiding van Burgemeester Wendy Verkley en Kinderburgemeester Tess van Eijck hadden de moeilijk taak om uit alle ontwerpen een winnaar te kiezen, die net even iets extra’s heeft boven alle andere inzendingen.

De winnares is de twaalfjarige Julia Braam, brugklas scholiere van het Teylingen College. Volgens de jury heeft zij een ontwerp gemaakt dat doelgericht, praktisch, creatief, helderheid en vrolijkheid uitstraalt. De burgemeester overhandigde haar een cheque van € 50,00 ingelijst met het winnende ontwerp. Het jeugdlintje toont een dansend kind met aan beide zijden de tekst Jeugd Held. Trots en blij is Julia zeker. Het geldbedrag komt goed van pas: “ik ben aan het sparen voor een elektrische gitaar”.

Momenteel gaan de jeugdlintjes in productie en zullen aan het eind van deze zomer aan de gemeente worden geleverd. Voor een aanbeveling vanuit de eigen omgeving kan een aanvraag worden gedaan op de site van de gemeente Noordwijk. Onder het kopje gemeentelijke onderscheidingen staan de voorwaarden omschreven en kan een aanvraag worden ingediend.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant