MoCA ontvangt cheque van de Rabobank
Logo denoordwijker.nl
<p>De grondleggers van het Noordwijkse stripmuseum zijn erg ingenomen met de cheque van de Rabobank.</p>

De grondleggers van het Noordwijkse stripmuseum zijn erg ingenomen met de cheque van de Rabobank.

(Foto: Ina Verblaauw)

MoCA ontvangt cheque van de Rabobank

Op woensdag 31 maart ontving het bestuur van de stichting MoCA (Museum of Comic Art) een cheque van € 3.200,00 uit handen van Monique van Haaster en Petra van den Berg van de Rabobank Bollenstreek. Het bestuur deed de aanvraag voor het financieel ondersteunen voor het maken van een catalogus van de collectie die momenteel in het museum aan de Bomstraat 11 hangt.

Door Ina Verblaauw

Vanwege cultuur, kunst en het regionale karakter werd de aanvraag door de Rabobank toegekend. Het resultaat mag er zijn: een prachtig boekwerk met de titel European Masters of Comic Art met heel veel tekeningen en achtergrondinformatie over de 80 cartoontekenaars van wie het werk is tentoongesteld.

Door de huidige omstandighedenheden is het museum gesloten. Het stichtingsbestuur Arie Korbee, John Asselbergs en Peter Zuidhoek hopen dat het museum binnenkort open mag. De bezoeker kan dan genieten van de originele kunstwerken, het prachtige museum met expositieruimte over twee etages, een leeshoek, een minibioscoop, een fotohoek, een tijdlijn met de geschiedenis van de strip en een cadeaushop. Naast exposities wil het MoCA boekpresentaties organiseren, een stripboekenmarkt, cartoonfestivals, lezingen, themabijeenkomsten en stripcursussen voor jong en oud. Het museum is opgezet met het doel een breder publiek te laten kennismaken met de strip, ook wel de negende kunst genoemd.

Al is het museum nog gesloten, vriend worden kan al wel met alle voordelen die daarbij horen, zoals het onbeperkt toegang krijgen tot tentoonstellingen, diverse kortingen, worden als eerste uitgenodigd voor nieuwe tentoonstellingen en ontvangen jaarlijks een uitnodiging voor een meet & greet met een striptekenaar. Het boek/catalogus is te koop voor € 29,95. Vrienden van het MOCA betalen € 19,95. Voor meer informatie: de facebookpagina of www.museumofcomicart.nl

Meer berichten