TONK aanvragen via website ISD Bollenstreek
Logo denoordwijker.nl
Foto: pixabay

TONK aanvragen via website ISD Bollenstreek

Regio • Voor huishoudens uit de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen is het nu mogelijk om via de website van de ISD Bollenstreek de TONK aan te vragen.

De TONK (Tijdelijke Ondersteuning voor Noodzakelijke Kosten) is een van de steunmaatregelen van het Rijk. De TONK is bestemd voor huishoudens die door de coronamaatregelen te maken hebben met een forse inkomensterugval en daardoor de noodzakelijke kosten niet meer kunnen betalen uit hun inkomen en/of beschikbare geldmiddelen. De TONK is een vorm van bijzondere bijstand en valt onder de Participatiewet. Iedere gemeente kan hiervoor zijn eigen beleid bepalen. De ISD Bollenstreek voert de TONK uit voor de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen.


Huishoudens die voldoen aan de voorwaarden kunnen voor maximaal zes maanden maximaal € 1000,- per maand krijgen. De TONK loopt van 1 januari 2021 tot en met 30 juni 2021.
Voor meer informatie over onder andere de voorwaarden, wat noodzakelijke kosten zijn en hoe de TONK aan te vragen is, ga naar de website https://www.isdbollenstreek.nl/. Daar is een speciale pagina te vinden over de TONK.

Meer berichten