Ondernemers houden adem in
Logo denoordwijker.nl
<p>Stefan Stokkermans (KHN): &lsquo;Een burgemeester naar ons hart&rsquo;</p>

Stefan Stokkermans (KHN): ‘Een burgemeester naar ons hart’

(Foto: PR)

Ondernemers houden adem in

De gezamenlijke Noordwijkse Horeca en Retail zijn in de coronacrisis hand in hand blijven optrekken. En deze lokale strijdwijze krijgt nu een landelijk vervolg. Koninklijke Horeca Nederland, VNO-NCW, MKB-Nederland en Inretail hebben elkaar gevonden om het ministerie te bewegen de juiste maatregelen te nemen.

Er leeft bij ondernemers de overtuiging dat zij vooral gezamenlijk in het straatbeeld thuishoren. Waardoor een cruciale bijdrage wordt geleverd aan de leefbaarheid van dorp en stad. Men rekent er daarom op dat de regering met een economisch heropeningsplan komt, waarbij er voor de getroffen sectoren weer ruimte zal zijn voor economische activiteiten.

Zij strijden hartstochtelijk voor een snel uitgevoerde vaccinatie en hopen vervolgens op een snelle invoering van zo’n heropeningsplan. Waarbij er voor alle getroffen sectoren weer ruimte komt voor de noodzakelijke economische activiteiten.

Afwachten

De Noordwijkse KHN wacht ondertussen gespannen af of de regering nieuwe maatregelen gaat treffen. ’Inmiddels staat het water bij veel ondernemers aan de lippen. Vooralsnog zijn we in Noordwijk nog gevrijwaard van horeca-ondernemers die de handdoek in de ring moeten gooien, maar het houdt een keer op,’ is de noodkreet die deze week naar buiten kwam.

De KHN-afdeling Noordwijk is wel zeer tevreden over het gemeentebestuur: ‘Er is niet alleen oog voor de burgers maar ook voor de ondernemers. Want er ligt een steunpakket klaar waarvan wij verwachten dat het voor een vorm van verlichting kan zorgen.’

Steun

Deze week nam burgemeester Verkleij persoonlijk contact op met de vraag hoe het de ondernemers vergaat. Voorzitter Stokkermans laat weten: ‘Zij sprak haar steun aan ons uit en vroeg ons om vooral vol te blijven houden. Een burgemeester naar ons hart.’

Inmiddels gaat de tijd snel, is de krokusvakantie al bijna aanstaande en is het komende bollenseizoen samen met Pasen een stipje op de horizon. Of Noordwijk daarvan al kan gaan profiteren moet snel duidelijk gaan worden.

Meer berichten