Wouter Westgeest schiet raak voor Fluks. | Foto: PR

Fluks wint vechtwedstrijd tegen Purmer

Algemeen Sport

Na de walk-over van vorige week wachtte Fluks nu een lastiger klus tegen het nog ongeslagen Purmer. Na 2 keer 30 minuten strijd bleek Fluks het sterkste in dit fysieke duel, en zo blijven de Noordwijkse korfballers ongeslagen aan de leiding in de competitie.

Op het gezellig drukke sportpark aan de Nieuwe Zeeweg startte Fluks goed met een score van Marlou Passchier. Na deze eerste snelle score stokte de doelpuntenmachine van Fluks, en pas na 8 minuten in de wedstrijd, en na 2 scores van Purmer, was Wouter Westgeest de volgende succesvolle Flukser. Nadat Purmer opnieuw op voorsprong gekomen was, kwam Fluks op schot en liep uit naar 6-3. Vooral de directe tegenstanders van Maurits van der Vos en Joek Kwakernaak schuwden het fysieke contact niet. Fluks zette daar veel afwisseling in de aanval tegenover en probeerde op snelheid de tegenstander stuk te spelen. Helaas werden veel van de gecreëerde kansen niet verzilverd, waardoor Purmer in de buurt van Fluks kon blijven. Sanne Koch viel in voor de geblesseerd uitgevallen Minzi van Mackelenberg, en was direct trefzeker. In hun vak heersten Sebastiaan Mud en Demi van Duin in de rebound, mede waardoor Fluks met de rust met 10-7 aan de leiding ging.

In het tweede bedrijf kwam Fluks opnieuw goed uit de startblokken. Purmer had geen verweer tegen de snelle Noordwijkse aanvallen, en Fluks liep uit naar een voorsprong van 5 en later zelfs 6 punten. Purmer reageerde door er nog wat steviger tegenaan te gaan. Fluks liet zich meeslepen in de fysieke duels. Dit leverde soms onoverzichtelijke situaties op, die moeilijk te beoordelen waren voor de scheidsrechter. Fluks verloor de focus waardoor Purmer kort na elkaar enkele malen kon scoren. Voordat de overwinning in gevaar kon komen riep coach Enrico Mud zijn ploeg in een time-out tot de orde, waarna de wedstrijd professioneel uitgespeeld werd. Met een laatste score bepaalde Sebastiaan Mud de eindstand op 18-12. Smetjes op het goede resultaat zijn de gele kaart die hij in de slotfase ontving wegens herhaaldelijk commentaar op de scheidsrechter, en de voetblessure van Minzi van Mackelenberg. Met het oog daarop komt het goed uit dat Fluks aankomend weekend niet speelt zodat zij hopelijk op tijd kan herstellen voor de volgende wedstrijd.

Fluks speelde een degelijke wedstrijd waarin veel strijd geleverd werd (soms iets te letterlijk), met sterk verdedigend werk en veel uit mooie aanvallen gecreëerde kansen, die helaas niet altijd benut werden. Het siert de ploeg dat de spelers na afloop niet tevreden waren, en dat ze in de jacht op het kampioenschap altijd maar beter willen. Maar na 3 gewonnen wedstrijden staat Fluks bovenaan de ranglijst, en kun je niet anders concluderen dan dat ze op de goede weg zijn.

De volgende wedstrijd is op 3 oktober de topper tegen Stormvogels. Deze ploeg is het enige team dat net als Fluks nog ongeslagen is, dus op voorhand belooft dit een spannende strijd te worden.