Afbeelding

Gezondheid belangrijker dan voetbalzaken

Algemeen Sport

In de landelijke discussies neemt voetbal zijn eigen plaats is. Even los van de vragen over wel of geen juiste keuzes is het harde feit dat de Noordwijkse voetbalvelden er verlaten bij liggen. Geen trainingen en geen wedstrijden voor de ruim 3500 actieve leden van de vier voetbalclubs die de gemeente Noordwijk telt.

De situatie is onwerkelijk nadat een landelijk beleid voorrang heeft gegeven aan de gezondheid van leden en supporters. Daardoor staat in groepsverband sportbedrijven plotseling op de tweede plaats. Met grote gevolgen voor alle sportverenigingen en hun leden , niet alleen in Noordwijk maar in het hele land.

We hebben de voorzitters van de voetbalclubs dit weekend om een actuele reactie gevraagd. En dat levert vooral een beeld van een brede acceptatie. Gezondheid blijkt voor de besturen toch echt belangrijker dan voetbalzaken, waarbij V.v. Noordwijk en VVSB zich nauwelijks grote zorgen maken. Van Nispen en SJC ervaren de aderlating van het missen van de kantineomzet wel als zeer ingrijpend.

Hypotheek

De reactie van Herman Meijvogel van SJC is er een met behoorlijk wat zorg over de financiële gevolgen van de situatie. ‘Onze kersverse penningmeester Kees Wassenaar zal geen kans zien om zich aan de door de ledenvergadering vastgestelde begroting te gaan houden. Want op ons sportpark is het nu een dooie boel en alle verenigingsactiviteiten liggen stil. Dus er zijn op dit moment geen inkomsten. Terwijl de kosten zoals salarissen en huren gewoon dienen te worden afgerekend.’

De voorzitter zegt ook dat SJC geen armlastige vereniging is en over behoorlijke reserves beschikt. Maar die reserves zijn straks heel hard nodig om de realisatie van het nieuwe clubhuis en alles wat daarbij hoort te financieren. Meijvogel nogmaals: ‘Dat betekent naar alle waarschijnlijkheid dat we afhankelijk worden van een extra stukje hypotheek.’

Buffertje

Voorzitter Henk Hoogervorst van V.v. Noordwijk is veel minder in mineur. Maakt duidelijk dat hij op het standpunt staat dat gezondheid voor alles gaat. En over de financiële gevolgen: ‘Door de grote stappen die we de laatste jaren sportief hebben gemaakt is ook onze financiële positie versterkt en we hebben nu een buffertje. Bovendien is er een groeiend aantal sponsoren en een lucratieve exploitatie van de ledreclame langs het veld. Sportief gezien was onze doelstelling handhaven en die doelstelling komt dus niet in gevaar. Daarbij hebben we inmiddels de selectie voor komend seizoen nagenoeg compleet. Trainer Zethof mag de uitdaging aan gaan om te starten met een nieuwe groep vol jeugdige talenten.’

Digitaal

Voorzitter Arjan Broekhof van VVSB heeft veel digitaal overleg gehad met zijn medebestuurders. Ook hij geeft aan te berusten in de beslissing om de competitie te laten voor wat het is. Broekhof: ‘Ik zag dit wel aankomen en het is de enige juiste beslissing.’ Ook de penningmeester van VVSB wordt nog niet zenuwachtig want volgens Arjan Broekhof heeft VVSB voldoende reserve opgebouwd. De start van een nieuw seizoen wordt ook sportief vol vertrouwen tegemoet gezien. Want ook VVSB heeft de selectie nagenoeg rond. Op initiatief van Broekhof hebben de Bollenstreekclubs wel besloten dit jaar geen beroep te doen op de sponsors om gezamenlijk het jaarlijks voetbalmagazine uit te brengen. ‘Dit jaar geen magazine want sponsoren hebben nu wat anders aan hun hoofd. Daar hoefde niemand lang over na te denken’.

Onzekerheid

Peter Geerlings is de kersverse voorzitter van Van Nispen. Die zegt volledig achter de beslissing van de KNVB te staan. ‘Niemand kan blij zijn met corona. Financieel zorgt het wel voor wat onzekerheid. Mede doordat wij als vereniging nog maar net de exploitatie van de accommodatie van een bestaande stichting hebben overgenomen. Maar ik maak me over ons voortbestaan geen zorgen.’

De voorzitter brengt wel het nieuws dat Van Nispen als zondagvereniging blijft voort bestaan. Er waren stemmen die een volledige overgang naar het zaterdagvoetbal bepleitten. Maar er is nu besloten hier in ieder geval komend seizoen als zondagclub actief te blijven.


Stuur lieve groeten voor 'n heel speciale pagina

groetenpagina n Ook in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk zijn we allemaal getroffen door de maatregelen tegen de verdere verspreiding van het Covid-19 virus. We zitten voornamelijk thuis en maken er het beste van. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat we allemaal gezond blijven!

Het is een heel heftige tijd waar we met elkaar doorheen moeten. De redacteuren van het Noordwijkerhouts Weekblad en De Noordwijker willen we graag een handje helpen jarigen, oma's, opa's of andere dierbaren te verrassen met een gratis berichtje met foto!

Wat gaan we doen? Volgende week komt er in onze krant een speciale pagina, hopelijk vol leuke foto's (mag ook van je huisdier) en lieve berichtjes of felicitatiewensen aan oud of jong in onze gemeente.

Een zorgverlener bedanken, die nu keihard aan het werk is... dat kan natuurlijk ook! Een mooi voorproefje staat nu al achterin op pagina 25.

Hoe kun je meedoen?

Schrijf een lief berichtje (maximaal 23 woorden) en stuur dat samen met een foto (minimaal 200 kb) naar redactie@noordwijkerhoutsweekblad.nl.

Volgende week plaatsen we de berichtjes in de krant. Indien het er teveel zijn, gaat plaatsing op volgorde van binnenkomst.

Bij teveel berichten plaatsen we een week later gewoon nog een pagina.

Uit de krant