Het virus | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Foto: Cor de Mooy

Het virus

Heel Europa is in de ban van ‘het virus’. Dagelijks worden we volgepropt met nieuws erover. Met inmiddels een lange lijst van adviezen en soms zelfs voorschriften. De voorpagina’s met ‘het virus’. Tv-zenders, op zichzelf al een virus, verspreiden het virus als een ongecontroleerde niesbui richting alle huiskamers in Nederland. Volgens de deskundigen is een virus een sluipmoordenaar.

Ze infiltreren als het ware in ons lichaam zoals Poetin zijn hackers laat infiltreren in onze ministeries. Als het menselijk immuunsysteem een infiltrant ontdekt dan ontstaat er een ware veldslag. Er is gelukkig een positieve kant. Want het immuunsysteem heeft een geheugen. Daarin wordt opgeslagen welk virus op welke manier uitgeschakeld kan worden

Maar tot op heden zijn we helaas niet in staat om ‘het virus’ uit te schakelen. We moeten het doen met langdurig handenwassen en elleboogniesen. Er is overdreven publiciteit maar ik doe er mijn voordeel mee. Want door mij te verdiepen in ‘het virus’ weet ik heel veel over ‘het andere virus’. Wat even indringend en besmettelijk blijkt te zijn als ‘het virus’.

‘Het andere virus’ heeft zich verspreid in de Noordwijkse politiek. Het wordt gekenmerkt door zeer opvallende symptomen. Links of rechts, stuk voor stuk lijden ze eraan. Zo veroorzaakt ‘het andere virus’ een voor iedereen waarneembare verhoogde aandrang naar publiciteit. Maar ook voor waandenkbeelden, verwarrend uitspreken van teksten, het vervagen van kennis en het selectief vergeten van eerder ingenomen standpunten. Immuniteit blijkt hierbij nauwelijks van toepassing. Zelfs die enkeling die al sinds mensenheugenis politiek actief is, blijkt nog steeds niet immuun.

Nu heb ik ook niet de indruk dat er binnen partijen gezocht wordt naar een effectief vaccinatiemiddel. Dat bleek wel tijdens de discussie over 2 dagen strandgebruik tijden de F1. Ik zag duidelijk dat grijzende voormalig raadsleden de huidige dorpspolitiek benutte om zichzelf uitgebreid opnieuw politiek te profileren en apengedrag daarbij niet te schuwen. ‘Het andere virus’ blijkt zich bij hen al gesetteld te hebben in de jaren tachtig tijdens hun deelname aan de demonstraties tegen kruisraketten. Waarneembaar tijdens optredens in de anti-Formule1 protesten. Nog steeds de schijnbare emotie en nog steeds het ongenuanceerde geschreeuw, al of niet op de sociale media.

Ik hoop van harte dat de huidige raadsleden, natuurlijk ook die van PvdA en Groen Links, wel erg snel een vaccinatiemiddel beschikbaar krijgen. Zodat zij genezen verklaard kunnen worden en zo nodig wel op de juiste wijze, heel genuanceerd, met eerlijke politieke motieven, kunnen gaan reageren op de mogelijke misstanden. Dan volgt er een nieuwe politieke periode zonder ‘het andere virus’. Weer gewoon besturen of weer gewoon oppositie voeren. Geen Trumperiaanse uitspraken uit de kelen van linkse of rechtse Noordwijkers. Alles bespreken op basis van zakelijke feiten en gekruid met oprechte en niet gespeeld emotie.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>