Jubileumversie 'Mooiste file' krijgt speciaal programma | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
De dertigste Mooiste File wordt extra feestelijk. | Foto: Archief
De dertigste Mooiste File wordt extra feestelijk. | Foto: Archief (Foto: Cor de Mooy)

Jubileumversie 'Mooiste file' krijgt speciaal programma

Dit jaar wordt in Noordwijk alweer voor de dertigste keer 'de Mooiste file van Nederland' georganiseerd. Een traditioneel evenement tijdens het bloemenweekend dat volledig aansluit bij de vele promotieactiviteiten in de Bollenstreek en een extra bijdrage levert aan de totale beleving van de voorjaarstoeristen in de streek en in Noordwijk in het bijzonder.

Dertig jaar geleden was het toenmalig college financieel niet bij machte om het Bloemencorso van de Bollenstreek ook op de zondag op de K.W. Boulevard in Noordwijk te exposeren. Bloemenarrangeur Wim Siemerink nam samen met VVV-directeur Hans Broekmeulen het initiatief om te komen tot een alternatief. De combinatie van bloemen en auto's lag voor handen om dat Noordwijk ook een belangrijke plaats in nam in de rallyrijdende autowereld. In de loop der jaren werd 'de file' zoals het doorgaans wordt betiteld meer dan een bloemenevenement met in het uitvoeringsprogramma een aantal aansprekende onderdelen voor toeristen en regionale belangstellenden.

Inmiddels staat er geheel aangepaste organisatie. Zowel bestuurlijk als in de uitvoering zijn aanpassingen nodig gebleken. Maar de basis, auto's met bloemen en op de zondag de nodige onderdelen voor de jongste jeugd, is altijd overeind gebleven.

Het werven van deelnemers vraagt altijd wat extra energie van het bestuur. Ook voor deze editie is er nog ruimte om deel te nemen en gebruik te maken van de bijzondere mogelijkheden tot bedrijfspromotie.


Oranje Party

Dit jaar is er vooral gekozen voor een speciaal thema: Oranje Party. Op vrijdagavond 24 april wordt de jubileumversie geopend . Dan presenteert de organisatie op de Oranje Promenade een bijzondere parade van de 30e Mooiste file van Nederland. Met 3 kleurrijke praalwagens en een 40tal bijzonder fraaie automobielen die door toparrangeur Jessica Keet worden gecombineerd met passende bloemenarrangementen.


Deelname

Op zaterdag is er dan de expositie op de K.W. Boulevard en rond het grote podium diverse optredens, vooral in de middag voor de jeugd. In de avond is er een Streetparade met een drietal muziekkorpsen. Dit alles wordt afgesloten met een vuurwerkshow. Op zondag 26 april komende speciale historische automobielen naar de K.W. Boulevard, is er op en rond het podium opnieuw kinderentertainment en wordt de dertigste editie van 'de Mooiste file van Nederland' rond 18.00 uur officieel afgesloten.

Aanmelden om deel te nemen kan via tel. 06-22508614. Meer info op www.bloemenzeenoordwijk.com

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>