V.v. Noordwijk gaat erop en erover | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Emiel Wendt kon niet alleen met het eerste doelpunt, maar daarnaast ook verdedigend belangrijk zijn. | Foto en tekst: Wim Siemerink
Emiel Wendt kon niet alleen met het eerste doelpunt, maar daarnaast ook verdedigend belangrijk zijn. | Foto en tekst: Wim Siemerink (Foto: )
Sport

V.v. Noordwijk gaat erop en erover

Een draak van een eerste helft. Waarin niet een van beide ploegen en zelfs niet de scheidsrechter maar barre weersomstandigheden de toeschouwers het meest bezig hield. Met ook een paraplu boven het hoofd van de anders voor elke omstandigheid onverstoorbare Kees Zethof.

Vooraf was er een minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden Noordwijk-icoon Jan Vieveen.
Daarna ontspon zich een eerste helft waarin beide ploegen probeerden om direct het openingsdoelpunt te forceren. Volendam was daar al snel dicht bij maar eerst onderbrak Rietveld ternauwernood een massale aanval van Jong Volendam en even later was het Guy Smith, die een inzet nog juist voor de doellijn wist tegen te houden. Noordwijk kwam ook een paar gevaarlijk door . Onder andere met een mogelijkheid voor Bosma die simpel werd geblokt. En voor een mee opgekomen Bröcker maar voor hem was de halfhoge net iets te moeilijk.


Goed weg

Na 20 minuten kwam Noordwijk goed weg toen, bij een overtreding en een gele kaart voor Rietveld, de bal net buiten de 16 werd gelegd. Een feit waar Jong Volendam zich over kon beklagen. Het vertoonde spel en de barre omstandigheden gingen hand in hand. Met nog 5 minuten op de klok voor het rustsignaal kwam er ook nog eens een lange periode van blessure behandeling. Bij Noordwijk moest Smith met een schouderblessure het veld verlaten. En bij Volendam was het Johnson die aan het hoofd geblesseerd was geraakt. De rust werd dan ook benut om de tot op het bot verkleumde spelers op allerlei manieren op te warmen.


Eerst een achterstand

Bij Jong Volendam leek dit opwarmen tot het beste resultaat te hebben geleid toen zij na 10 minuten de 0-1 lieten aantekenen. Maar met nog een half uur voor de boeg deelde Noordwijk echter in korte tijd een knock-out uit. Met eerst de zo belangrijke Emiel Wendt en direct daarna de al geblesseerde James. Die zo voor een 2-1 voorsprong zorgden. Terwijl kort hierna de voor Smith ingevallen en solerende Oversloot ook al het net wist te vinden: 3-1.
Dat Jong Volendam deze klap niet te boven kwam had nauwelijks met het veel gehoorde 'gebrek aan ervaring' te maken. Dat zou te weinig eer zijn voor de manier waarop Noordwijk veerkracht wist te tonen. De wedstrijd was toen echter wel gespeeld. En dat het uiteindelijk ook 4-1 en tenslotte 5-1 werd was alleen interessant voor de statistieken.

Na het laatste fluitsignaal was de conclusie dat Noordwijk in ieder geval met een uitstekend gevoel de winterstop kan ingaan. Om na het trainingskamp in Spanje op 11 januari weer vol vertrouwen, in en tegen Scheveningen, aan het tweede deel van de competitie te kunnen beginnen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>