Maikel de Harder van IJsselmeervogels in duel met Sander Bosma. | Foto: OrangePictures Foto: Arnold Verkade

V.v. Noordwijk kansloos in Spakenburg: 4-2

Algemeen Sport

De realiteit na afloop van de wedstrijd tegen IJsselmeervogels gaf aan dat Noordwijk steeds kwetsbaarder wordt. In Spakenburg kon er in de eerste helft nauwelijks kansen worden gecreëerd . En de hoop die nog even gloorde nadat Emiel Wendt de 3-2 op het scorebord bleek ijdel. De uiteindelijke 4-2 nederlaag was dan ook volkomen terecht.

Noordwijk begon feitelijk met een 1-0 achterstand op de Westmaas. Een onhandige actie van Achefay op het middenveld luidde een snelle tegenstoot met bijbehorende treffer op. De Vogels oogden sterk en behielden hierna het initiatief. En produceerde geheel in lijn met de wedstrijd na ruim twintig minuten ook de tweede treffer.

V.v. Noordwijk leek kansloos en het was dan ook nog voor rust dat er een 3-0 achterstand op het scorebord kwam. Technisch en tactisch schoten de roodwitten, die overigens voor deze keer in het blauw speelden, simpelweg tekort. De vraag was of de technische staf tijdens de thee een oplossing zou kunnen bedenken om een ommekeer te realiseren

Na de rust verving Kees Zethof Roshanali en Achefay door Westdijk en Waandels. Een opportunistisch bedenksel gericht op het maken van de nodige doelpunten. Het duo stond na twintig minuten in de tweede helft, wel via-via, aan de basis van een eerste tegentreffer: 3-1.

Niet dat het spel zo fraai was maar de hoop keerde bij een klein deel van meegereisde supporters wel terug. En toen een kleine tien minuten later Emiel Wendt geheel onverwacht de 3-2 wist te maken leek er toch nog een stunt in het verschiet. Maar uiteindelijk bleek dat nauwelijks realistisch te noemen. Want de Vogels waren en bleven de betere ploeg. En de ver in blessuretijd gemaakte 4-2 gaf maar schamel uitdrukking aan de krachtsverhoudingen die er deze middag op het veld werden getoond.

Zaterdag ontvangt Noordwijk het jeugdig team van FC Volendam. Na een lange reeks van nederlagen wonnen zij met een klinkende 5-0 van Jong Sparta. Maar het team is volgens de statistieken verdedigen zeer kwetsbaar.

Noordwijk, inmiddels met een doelsaldo van dertig voor en dertig tegen, staat op een elfde plaats met 19 punten. Om vooralsnog uit de onderste regionen vandaan te blijven is winnen van Jong FC Volendam wel erg nuttig. Misschien een mooie gelegenheid om met een goed gevoel de winterstop in te gaan en via een geslaagd trainingskamp, de sterke kanten en doen waar je goed in bent, weer nieuw leven in te blazen.