SJC maakt indruk met winst op Leonidas | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Uitblinker Mostava Frederik legt hier aan om de 2-0 voorsprong te verzilveren. | Foto:  Johanna Oskam
Uitblinker Mostava Frederik legt hier aan om de 2-0 voorsprong te verzilveren. | Foto: Johanna Oskam
Sport

SJC maakt indruk met winst op Leonidas

SJC gedijt goed in de hoofdklasse. Met 15 punten uit 6 wedstrijden blijven de zwartwitten op koers. Tegen het Rotterdamse Leonidas bleek dat dit SJC weer stappen heeft gemaakt. Men name met de persoonlijke duels maakte de ploeg van trainer Florian Wolf veel indruk. Drie fraaie treffers toonden aan dat het scorend vermogen er ook is.

Leonidas werd voor aanvang van de competitie nadrukkelijk aangekondigd als een van de kanshebbers op het kampioenschap. SJC oogde in de eerste fase van de wedstrijd zich enigszins onrustig en probeerde Leonidas van zich af te houden door compact te staan. Maar de Rotterdammers gaven SJC weinig gelegenheid om de bal rustig rond te spelen of een aanval op te bouwen. De eerste 15 minuten kwamen er voor beide ploegen ook nauwelijks mogelijkheden.

Pas na dat eerste kwartier kwamen die er wel. De eerste was voor Levi van Nispen maar zij poging was een prooi voor de keeper. Aan de andere kant werd keeper Haggerty door Assad Harti getest.
SJC kwam meer onder druk te staan en leek zelfs een achterstand op te lopen. Maar er was buitenspel geconstateerd. Niet veel later was het aan de andere kant wel raak.
Het was Frederik die na een vrije schop van Strojil met een strak schot de 1-0 liet aantekenen.
Hierna werd de wedstrijd aantrekkelijker met mogelijkheden over en weer. De supporters veerden op toen een schot van Melvin van Stijn net naast de paal vloog.

Na rust drong SJC wat meer aan en poogde met enkele afstandschoten een tweede treffer te forceren. Die kwam er uiteindelijk wel uit een vlot lopende aanval over rechts. Van Nispen gaf de voorzet , Hardenberg kon er net niet bij maar Mostava Frederik greep de niet te missen kans: 2-0.
Zoals te verwachten ging Leonidas nog nadrukkelijker op zoek naar het Noordwijkse doel. En na zo'n aanval moest de ver uit zijn doel gekomen Haggerty toe zien dat Wijdenbosch de bal nog net voor de doellijn wist weg te werken. De Rotterdammers wilden SJC pijn doen en ze schuwden daarbij de stevige overtredingen niet. Wat uiteindelijk voor hen resulteerde in een drietal gele kaarten.

Terwijl de Noordwijkse supporters een tegendoelpunt vreesden was het opnieuw SJC wat to scoren kwam. Na een stevige overtreding op Jordy Groot nam Timo Ruigrok pijlsnel de vrije trap. De bal kwam op het hoofd van de mee opgestoomde Wijdenbosch die sierlijk voor 3-0 zorgde. De overwinning was veilig gesteld en bovendien werd door een aantal fraaie reddende acties van Haggerty ook de nul gehouden. Zondag speelt SJC in Bussem de belangrijke inhaalwedstrijd tegen SDO. Opnieuw een tegenstander waarvan veel werd verwacht. Waarbij SJC gezien de ranglijst de favorietenrol met zich meeneemt. Opnieuw een overwinning lijkt haalbaar maar gemakkelijk zal het zeker niet zijn.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>