B&W kondigen nieuwe kernbijeenkomsten aan | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Het college acht de adviezen vanuit de kernbijeenkomsten van groot belang. | Foto: Wim Siemerink
Het college acht de adviezen vanuit de kernbijeenkomsten van groot belang. | Foto: Wim Siemerink (Foto: )
Politiek

B&W kondigen nieuwe kernbijeenkomsten aan

In het maandelijkse persgesprek liet het college weten zeer tevreden te zijn over het initiatief met kernavonden en kernwethouders. Veel adviezen die vanuit de bevolking konden worden verzameld zijn inmiddels omgezet in actief beleid. Daarom wil men hierop zeker een vervolg. Binnenkort zullen inwoners dan ook de uitnodiging al kunnen verwachten.

Door Wim Siemerink

Voor Noordwijk Binnen is op al 2 oktober de Vinkenhof vanaf 19.30 uur gereserveerd. De Zeeërs worden op 14 oktober vanaf 19.30 uur uitgenodigd in Hotel Alexander.

De gemeente noemt het een 'strategische netwerkborrel' met als onderwerp gezamenlijk optrekken met de strategische sturingspunten.

De Noordwijk aan Zeeërs hebben vooral veel wensen op het gebied van parkeren. En daarnaast wordt aandacht gevraagd voor de inrichting van het dorp en het aanpakken van shameplekken.

Vanuit Noordwijk Binnen kwamen er vooral adviezen over het omgaan met de bestaande bebouwing. Daarbij werden vooral beperkingen in gebruik geadviseerd.
Bijzonder opvallend was ook het veel gevraagde verzoek om een het ophalen van huisvuil anders te organiseren. Vooral is er de oproep tot het plaatsen van ondergrondse containers op meerdere plaatsen.

Veel lof is er van zowel bewoners, ondernemers als kraamhouders voor het initiatief om de weekmarkt naar het oude centrum te verplaatsen. Een enkeling daar ergert zich aan laag over komende vliegtuigen.

Natuurlijk kwam het Deltaplan wonen met daarin de duurzame oplossing voor Bronsgeest ter sprake. Voor de ontwikkeling hiervan is het college op zoek naar een breed draagvlak. Een opvallende uitspraak van wethouder de Jong: 'We zijn nog steeds de bloemenbadplaats en dat we willen we natuurlijk blijven'. Daarbij doelend op het beperkte behoud van bollengrond in Bronsgeest.

Maar Noordwijk wil ook 'the Space to be' zijn. Wethouder ter Hark wees daartoe op het 'weekend van de wetenschap' en de open dag van ESA-ESTEC op 5 en 6 oktober. Ook op de onthulling van nieuwe astronautentegels in the Walk of Space op de Koningin Wilhelmina Boulevard.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>