| Foto: PR
| Foto: PR

Wethouder Salman opent Troephuis Norvicus

Algemeen

Het gerenoveerde Troephuis van Scouting Norvicus is afgelopen zaterdag geopend door wethouder Dennis Salman. Na een lange periode van fondsen en sponsorwerving was de feestelijke opening. Ook werd de nieuwe motorboot gedoopt.

Tijdens de opening werden de sponsors gemeente Noordwijk, Fonds 1818, Doopsgezinde stichting Dowilvo, Stichting Doopsgezinde Jeugdhuis Horizon, Peut Noordwijk, ING-stichting (via stem actie help Nederland vooruit) het Oranje Fonds via NL doet en het Luchterduinenfonds bedankt. Ook bedankte de voorzitter de vrijwilligers die zich in hebben gezet tijdens de renovatie periode. Norvicus-leden Eric Verkade en Duncan Beuk kregen een erepenning voor hun inzet voor scouting.

Naast de opening van het gebouw is de nieuwe motorboot van de Junioren Wacht gedoopt. De nieuwe boot 'Zand' is klaar voor gebruik en begeleiding van de jeugdleden op het water. De financiering kwam rond mede door het Rabobank Coöperatiefonds Bollenstreek. Het feest en de barbecue waren erg geslaagd. Norvicus is klaar voor de toekomst. Komend jaar bestaat de scouting 75 jaar en dat zal feestelijk gevierd worden. Een gezamenlijk kamp en reünie staan gepland. Ieder (oud-)lid is welkom op 29 augustus 2020. Meer informatie over het jubileum jaar volgt in de komende maanden.

Scouting Norvicus is de waterscouting van Noordwijk. Het Troephuis staat op Van Berckelweg 53 (naast het Beukterrein) en het wachtschip de MS Norvicus ligt op de Kaag. Iedere zaterdag staan enthousiaste leidingleden klaar om op pad te gaan of het water op met de jeugdleden. Meer informatie? Kijk op www.norvicus.nl

Uit de krant