Nieuwe clubgebouw Kust Surfvereniging geopend | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Gerben van Duin opende het nieuwe gebouw van de KSV. > Foto± Ina Verblaauw
Gerben van Duin opende het nieuwe gebouw van de KSV. > Foto± Ina Verblaauw (Foto: )

Nieuwe clubgebouw Kust Surfvereniging geopend

Een bijzondere dag werd het zaterdag 31 augustus bij de Kust Surfvereniging Noordwijk. De oldtimerace vond plaats met vijftig deelnemers, het veertigjarige bestaan van de surfclub werd gevierd en de officiële opening van het nieuwe clubgebouw. Aansluitend een barbecue en live muziek. Mede door het prachtige weer vonden velen een plekje op het strand rond het clubgebouw.

Door Ina Verblaauw

Voor de opening sprak voorzitter Marcel Blok over de historie en het ontstaan van de club. "50 Jaar geleden was surfen een nieuwe sport, die werd beoefend op het Comomeer. Al snel verplaatsten de surfers zich naar de kust. Daar mochten de surfers wel sporten, maar dan alleen in verenigingsverband. Onze vereniging is dus uit noodzaak geboren en telde tachtig leden terwijl wij nu een ledental van 800 kennen".

Gerben van Duin werd gevraagd de opening te verrichten, uit respect voor alle inspanningen die hij voor de sport heeft geleverd. Van Duin kon zich herinneren dat hij in de begintijd als politieagent menige plank in beslag had moeten nemen. "Ik feliciteer jullie met dit prachtige clubgebouw en ben er trots op dat jullie niet alleen zelf met jullie sport bezig zijn, maar ook belangeloos een steentje bijdragen anderen van jullie sport te laten genieten".

Bijzonder

Het clubgebouw is gebouwd door KBM Katwijk en ontworpen door Van Egmond Architecten. Aan dit gebouw is volgens architect Britta van Egmond een bijzonderheid: "Er diende een betonnen kelder geplaatst te worden voor de opslag van materialen, Ook is er een uitkijkpunt gemaakt op de eerste verdieping, wat het gebouw als herkenning vanaf zee zichtbaar maakt".

Het gebouw bestaat voor een groot deel uit glas. Hierdoor is van alle kanten de zee volledig zichtbaar.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>