Het is waar | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Foto: Cor de Mooy
Binder

Het is waar

Het is intussen een onderwerp dat in aanmerking komt voor het tv-programma Kannie waar zijn. Welke besluiten de gemeenteraad ook neemt of welke oplossingen door mensen met gezond verstand worden aangedragen, de uitvoering van de reconstructie Jeroensplein blijkt steeds opnieuw, al of niet opzettelijk, te worden vertraagd door onbegrijpelijk ambtelijk geneuzel. En steeds opnieuw worden we geconfronteerd met berichtgeving die de kwalificatie 'nepnieuws' verdient.

Diverse moties kregen steun van de gemeenteraad. Zes jaar geleden al beloofde het college dat er snel actie zou komen. Wethouders zochten de publiciteit. Een van hen liet zich zelfs op het beruchte plein fotograferen met opgestroopte mouwen en een schop in zijn handjes.


Drie jaar later, jawel drie jaar, kwam de smoes dat er sprake was van auteursrecht en de ontwerper dwars zou liggen. An me hoela, dat was nepnieuws. Want later bleek dat de ontwerper al bij de aanleg andere gedachten had en juist die 'Atlantikwall' helemaal niet zag zitten. Vanuit de Noordwijkse ambtenarij was echter aangedrongen op plaatsing. Intussen bleven inwoners klagen. In de gemeenteraad werd de ene motie na de andere aangenomen. De raad gaf het college op 14 juli 2018 opdracht om nu snel actie te nemen. Maar helaas, opnieuw bleef die snelle actie achterwege. Wel was er natuurlijk tijd voor een verkiezingsstunt. Twee wethouders, opnieuw met opgestroopte mouwen, poseerden gewillig en breedlachend voor de camera's. Nu niet met een schop maar met een heuse graafmachine. Ook nog een snel toespraakje met hele mooie woorden. Het leek er dus echt van te komen. Maar inmiddels weten we dat ook dit als nepnieuws in de archieven staat. Weer gebeurde niet wat beloofd werd.


Uiteindelijk voor D66 reden om begin juni maar weer eens aan de bel te trekken. Deze week kwam een reactie en bij het lezen ervan viel ik van de ene verbazing in de andere. De beschuldigende vinger ging nu niet eens naar de ambtenarij maar naar de Oranjevereniging. Ja, echt waar. Wat je noemt 'kannie waar zijn'. Bij het nieuwe ontwerp was men even vergeten dat het dure plein ook was aangelegd om als evenementenplein dienst te doen. Nu blijkt dat juist daar geen rekening mee werd gehouden. In de gepresenteerde plannen is er plots geen ruimte meer voor de feesttent van de OV. 'Kannie waar zijn', dacht ik nog.


Enfin, wat blijkt? Een serie ambtelijke gesprekken leidde niet tot een oplossing, wel tot vele maanden vertraging. En de OV zou dus schuldig zijn? Kom op zeg! Het college komt nu met, wat zij noemen, een snelle oplossing. We lezen dat de werkzaamheden mogelijk al in het najaar kunnen worden opgestart. Haha, let op, 'al'. Ja, ja, snel.


Tot slot even goed nieuws. De OV kan er met de feesttent dit jaar nog wel terecht. Tijdens het dorpsfeest is er vast wel gelegenheid voor een mooie foto van de burgemeester met voorzitter John. Lijkt mij een mooie kans om publiekelijk te verklaren dat de OV echt onschuldig is.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>