Zevende strandloop afgezegd vanwege recordhitte | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Foto: PR

Zevende strandloop afgezegd vanwege recordhitte

Het is uniek in de geschiedenis van de 48 jaar Strandlopen in Noordwijk dat een loop wordt afgezegd vanwege de hitte. Het was ook niet verantwoord om deze door te laten gaan op de dag dat Nederland een warmterecord beleefde van 40,7 graden in Gilze-Rijen. Volgens berichten van het KNMI was in Noordwijk was de hoogste temperatuur weliswaar ruim 35 graden, maar nog steeds erg warm voor een strandloop.

In de dagen vlak voor deze strandloop werd er tussen de leden van de Strandloop Commissie al driftig geappt over maatregelen om de loop op een verantwoorde manier toch door te laten gaan.
Er was sowieso al besloten om de 8 km te wijzigen in 4 km en extra waterflesjes uit te delen.

Op de dag zelf hebben leden van de commissie op het strand gekeken wat de temperatuur was en constateerden dat de gevoelstemperatuur met een oostenwind tot 39 graden kon oplopen. In de loop van donderdagmiddag was dat het moment waarop de commissie besloot om de loop van die avond te cancelen. Het besluit werd per mail aan alle klassementslopers meegedeeld en op de website gezet. Iedereen reageerde met veel begrip. Er waren slechts 15 lopers die nog naar het strand zijn gekomen, dus de boodschap was goed overgekomen.

Achteraf bleek des te meer dat het een goed besluit was omdat de NRB, die de lopen altijd begeleid met EHBO'ers, die avond ontzettend druk zijn geweest met onwel wordingen (!) en een grote zoekactie. Gelukkig zijn de voorspellingen voor a.s. donderdag prima met temperaturen rond de 20 graden. En……… voor de vervallen loop van donderdag jl. wordt een extra loop georganiseerd op donderdag 22 augustus a.s.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>