Expositie '50 jaar maanlanding' t/m 5 januari 2020 te zien bij Space Expo | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Op de openingsfoto’s ziet u Rob van den Berg, directeur Space Expo, hij opende de nieuwe tentoonstelling met de heren Danny van Hoecke, Ed Hengeveld en Ole Hellfritzsch. Zij leverden alle drie bijzondere objecten voor deze expositie. Ook in beeld: de toekomstige astronaut Lars!
Op de openingsfoto’s ziet u Rob van den Berg, directeur Space Expo, hij opende de nieuwe tentoonstelling met de heren Danny van Hoecke, Ed Hengeveld en Ole Hellfritzsch. Zij leverden alle drie bijzondere objecten voor deze expositie. Ook in beeld: de toekomstige astronaut Lars!

Expositie '50 jaar maanlanding' t/m 5 januari 2020 te zien bij Space Expo

Afgelopen zondag 21 juli werd de expositie '50 jaar maanlanding'  geopend in Space Expo. Deze expositie is t/m 5 januari 2020 in Noordwijk te bewonderen. De tentoonstelling bevat unieke objecten die te maken hebben met de eerste bemande reizen naar de maan: de Apollo missies.

Pronkstukken uit deze expositie:

Fallen Astronaut
Dit aluminium beeldje van een astronaut van 8,5 cm is gemaakt door de Belgische kunstenaar Paul Van Hoeydonck. Het origineel ligt op de maan en is het eerste, en tot op heden het enige, kunstobject op de maan. Het beeldje is een eerbetoon aan veertien verongelukte astronauten.

Model en tekeningen van astronaut David Scott

Tijdens de Apollo 15 missie deed gezagvoerder David Scott een inmiddels wereldberoemde proef op de maan waarbij hij een veer en een hamer tegelijk naar beneden liet vallen. Hiermee toonde hij aan dat de massa van een object geen invloed heeft op de snelheid waarmee het valt.

Persoonlijke spullen Scott Milligan

NASA's astronautentrainer Scott Milligan heeft ons zijn handboek en NASA badge in bruikleen gegeven. Scott Milligan trainde onder andere Neil Armstrong voor zijn Apollo 11 missie.

Replica van Snoopy headset van Poly

Neil Armstrong sprak zijn legendarische woorden door een Poly-headset toen hij voet zette op de maan. De replica van deze beroemde 'Snoopy-headset' is in deze expositie te bewonderen.

Flight suit Fred Haise (Apollo 13)
De originele flight suit van astronaut Fred Haise uit de beroemde missie Apollo 13. Haise droeg dit pak toen zijn commandant Jim Lovell de beroemde zin sprak: 'Houston we've had a problem'.

Naast bovenstaande pronkstukken vindt u in de expositie nog andere objecten zoals een echte maansteen, geologisch gereedschap van Apollo astronauten, twee röntgencamera's uit de Apollo 15 en 16 missie en meer.

Actie: wordt u 50 dit jaar? Dan mag u - op vertoon van een geldig ID -  het hele jaar gratis naar binnen bij Space Expo. Want in 2019 viert Space Expo dat het precies 50 jaar geleden is dat de eerste mens voet op de maan zette. Deze zomervakantie zijn er bovendien allerlei maanactiviteiten voor jong en oud.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>