V.v. Noordwijk speelt waardige slotwedstrijd | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Aanvoerder Emiel Wendt ging ook in de slotwedstrijd voorop in de strijd. | Foto: WS
Aanvoerder Emiel Wendt ging ook in de slotwedstrijd voorop in de strijd. | Foto: WS (Foto: Picasa)

V.v. Noordwijk speelt waardige slotwedstrijd

Noordwijk sloot het seizoen af met de wedstrijd tegen Eemdijk . Met ruim 400 toeschouwers niet de drukst bezochte wedstrijd van dit seizoen. Waar overigens toch wel wat te beleven was zodat de thuisblijvers wel ongelijk hadden. Zij misten toch de bijzondere lob van Roshanali, de indrukwekkende actie van Denzel James, de typische inzet van Emiel Wendt en de geweldige afronding van Achefay. De 4 hoogstandjes die de 4 doelpunten tot gevolg hadden.

Tegenstander Eemdijk had nauwelijks belang bij deze laatste wedstrijd. Hen wacht een nacompetitie tot lijfsbehoud. Geen gele kaarten en uitkijken voor blessures was voor hen het meest belangrijk. En dus zal het uitvallen van Dikkenberg met een hamstringblessure een tegenvaller zijn geweest.
Eemdijk beperkte zich dus tot het ontwijken van scherpe duels en dus mocht Noordwijk zich soms uitleven met gallery play. En zo konden de wel aanwezige Noordwijk-supporters uiteindelijk hun helden bij het laatste fluitsignaal met een luid applaus belonen.

Daaraan vooraf ging kampioen worden in het verre Zeeland. Toen al gevolgd door een vrolijk feest met de supporters in de voetbalkantine. En uiteindelijk deze week dus een fraaie slotwedstrijd, een bijzondere kampioen waardig. Wat je noemt een demonstratie compleet met 4 heerlijke doelpunten, een taartetende technische staf, de voorspelbare publiekswissels voor vertrekkende spelers, een begripvolle scheidsrechter,de fotomomenten met de kampioensschaal, de gepaste toespraken van de voorzitter, niets ontziende spuitende champagneflessen en tot slot opnieuw het feestje in de voetbalkantine. Een opsomming van de feiten aan het slot van een bijzonder en meer dan succesvol debuut van Noordwijk in de Derde Divisie.

Zoals gezegd was de wedstrijd niet bijzonder spannend maar wel aantrekkelijk. Noordwijk begin sterk met mogelijkheden voor Wendt en Le Congé. Even later kopte diezelfde Wendt net over.
De opvallend beheerste en bekeken lob van Roshanali over de keeper in de verre hoek was een kunstwerkje: 1-0. De vrije trap van Le Congé op buitenkant paal had beter verdient. Direct na rust liet Denzel James zich in zijn laatste wedstrijd voor Noordwijk even op zijn kenmerkende manier zien. Altijd dreigend en behendig legde hij zijn tegenstander in de luren en schoot raak: 2-0. Reden voor Zethof om hem hierna zijn uitgebreide publiekswissel te gunnen. Met nog een half uurtje te gaan zagen we ook weer zo'n persoonsgebonden actie van Emiel Wendt. Hij scoorde op zijn manier in de drukte in het doelgebied: 3-0. Hierna werd keeper Rondeltap uitbundig uitgezwaaid waarbij de ook al vertrekkende Wijsman hem mocht vervangen.


Opnieuw debuteren

De vierde Noordwijkse treffer was eveneens voor een speler die dit seizoen zo belangrijk en kenmerkend was. Nu was het Achefay die na 85 minuten, ook weer op zijn manier, de 4-0 liet aantekenen.
Noordwijk kan na het kampioenschap dus een zomer lang opnieuw uitkijken naar een spannend debuut. Deze keer op het hoogste amateurniveau in de Tweede Divisie. Verwacht mag worden dat de aanpassing deze keer wat minder eenvoudig zal gaan. Maar Kees Zethof en zijn spelersgroep zullen zeker hun woordje mee gaan spreken tussen de oude bekenden. Waarvan de derby's tegen Katwijk en Rijnsburg, mogelijk zelfs aangevuld met Quick Boys en VVSB, wel erg aantrekkelijk zullen zijn.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>