Afbeelding

FC Lisse revancheert zich in eigen huis op SJC: 2-0

Algemeen

De sfeer van een echte derby was er niet. Toch ging de wedstrijd voor SJC echter zeker ergens om. Namelijk het veilig stellen van een plaats in de 3e divisie. Trainer-coach Sjaak Polak deed na de verloren wedstrijd tegen FC Lisse nadrukkelijk zijn beklag over de scheidsrechterlijke dwalingen tijdens deze wedstrijd, waarvan alleen zijn eigen ploeg de dupe zou zijn geworden. In een interview met RTV West liet de Hagenaar zich daarover ontvallen: 'Schandalig wat hier is gebeurd.

Eerder dit seizoen bracht SJC de ploeg nog een onverwachte nederlaag toe. Inmiddels is SJC duidelijk gegroeid en nog meer een team geworden waarin men voor elkaar het vuile werk op wil knappen. Daarom werd opnieuw winst in de uitwedstrijd in Lisse niet bij voorbaat uitgesloten geacht.
Het was op sportpark Ter Spekke aanvankelijk een zeer matige vertoning, waarbij SJC heel snel een achterstand kreeg te incasseren. Dit nadat Boyd Stevens al na 2 minuten gebruik kon maken van een matig organisatie bij SJC en ongehinderd al na een paar minuten een perfect genomen corner in kon koppen: 1-0. Hierna leek SJC lam geslagen maar had toch zomaar gelijk kunnen komen toen de goed spelende spits Melvin van Stijn, als vervanger van de ziek Tom Duindam, een fraaie dubbel een-twee aanging met Rick van Dijk. Het schot wat hieruit volgde spatte uiteen op de verre paal. Verder bracht de eerste helft nauwelijks iets wat het vermelden waard was.

Geslachtofferd

Na de thee bleek dat Polak Demir Strojil en Melvin van Stijn geslachtofferd had. Zijn verklaring achteraf, dat SJC de eerste helft met 9 man zou hebben gespeeld, leek dus op een verwijt aan hen. En in hun plaats kwamen Mark Turk en Dario Lovecchio in het veld. De lange en stevige Turk liet zich een aantal keren duidelijk zien, de erg lichte Davecchio kon de stevige Lissenaren nauwelijks enige pijn doen. Dat had kort na rust we Stef van der Zalm kunnen doen. Hij liep zich volkomen vrij op een steekbal van Rick van Dijk maar de aanvoerder strandde op keeper Cummins.
SJC moest naast de tegentreffer ook nog een andere tegenslag incasseren. Omdat al Tamimy door scheidsrechter Te Hennepe op 2 gele kaarten werd getrakteerd. Met 10 tegen 11 werd het voor SJC nog moeilijker. Een wanhopig aanvallend SJC bood Fc Lisse natuurlijk volop ruimte. In de slotfase viel dan ook de 2-0.

Beter voetbal

Polak claimde na afloop een strafschop en maakte bezwaar tegen de willekeur bij het verstrekken van kaarten. Hij vond bovendien dat SJC alleen na de rust had aangetoond tot beter voetbal in staat te zijn dan FC Lisse. Voor SJC wachten nu een aantal wedstrijden tegen de clubs die als directe concurrenten kunnen worden beschouwd. De eerste is ASV de Dijk uit Amsterdam waartegen zaterdag moet worden gespeeld. Zij verloren van Ajax met 6-2.

De TC van SJC meldde deze week nog wel dat centrale verdediger Levi Berends SJC trouw blijft in het komend seizoen. Bovendien heeft Victor Schipholt, zich gemeld om als rechtsback, deel uit te maken van de nieuwe selectie. Waar ook al de 21-jarige linksbenige spits Joey van den Berg (Ter Leede), deel van zal gaan uitmaken