Nieuwe manier van besturen | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Ronde tafelgesprekken en presentaties zijn deze week op Zorgpark Willem van den Bergh. | Foto WS
Ronde tafelgesprekken en presentaties zijn deze week op Zorgpark Willem van den Bergh. | Foto WS (Foto: Picasa)
Politiek

Nieuwe manier van besturen

> Ronde tafelgesprekken op de Willem van den Bergh

De keuze via een nieuwe werkwijze de politiek dichterbij de inwoners te brengen resulteert dus voor belanghebbenden deze week in een bezoek aan het Zorgpark Willem van den Bergh. Nadat de eerste raadsvergadering in het meest noordelijke deel van de nieuwe gemeente Noordwijk werd gehouden is nu de reis naar het meest zuidelijk deel noodzakelijk.

Vanuit de bevolking klonk al wel een beetje gemor. Belanghebbende omwonenden van het project Parrallelboulevard vragen zich verwonderd af waarom zij op de grens van Katwijk naar de Willem van den Bergh moeten terwijl in hun directe omgeving er vergaderlocaties te over zijn. Men ervaart het bepaald niet als uitnodigend maar veel eerder als een ontmoedigingsbeleid. Vanuit de wijk Boerenburg komen gelijkluidende opmerkingen. Kennelijk wordt de ontwikkeling van Noordwijkerduin belangrijker geacht.

Er staan voor dinsdagavond 5 februari zogenaamde ronde-tafelgesprekken geagendeerd, volgens de nieuwe werkwijze en weer in zogenaamde parallelsessies. Zodat belanghebbende een keuze moeten maken bij wel onderwerp men toehoorder of gesprekspartner wil zijn. De plaats van handeling is locatie 'Eat en Meet' op het terrein van de Willem van den Bergh.
Zo wordt om 20.00 uur in de ene sessie begonnen met de Kadernota 2020 van de Omgevingsdienst West Holland. Daar tegenover staat een presentatie aan politiek, belanghebbenden en belangstellenden betreffende de ontwikkeling van Noordwijkerduin. De concrete nieuwbouwplannen op het terrein van Willem van den Bergh met daaraan gekoppeld de visie van waaruit wordt ontwikkeld.

Vervolgens is er om 21.00 uur een sessie betreffende het Ondernemersfonds Noordwijk. Een onderwerp wat inmiddels veel stof doet opwaaien, waarbij voor- en tegenstanders de politiek in kennis stellen van bevindingen en argumenten. Daar tegenover is er om de zelfde tijd de presentatie betreffende de stand van zaken groepsaanpak wijk Boerenburg. Tenslotte spreekt de politiek om 22.00 uur over het uitvoeringskrediet van 8,8 miljoen euro voor het project Parallelboulevard.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>