Onderscheiding voor 2 bijzondere vrijwilligers | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Ger Baalbergen (l) en Corrie Meijers kregen een koninklijke onderscheiding. | Foto: Ina Verblaauw
Ger Baalbergen (l) en Corrie Meijers kregen een koninklijke onderscheiding. | Foto: Ina Verblaauw (Foto: )

Onderscheiding voor 2 bijzondere vrijwilligers

Een heel bijzondere gebeurtenis in het souterrain van WZC Groot Hoogwaak. Elke woensdagochtend wordt daar door vrijwilligers en een groep dementerenden gezongen o.l.v. mevrouw Jo Kaptein.

Door Ina Verblaauw

Woensdag 30 januari was daarbij ook burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld aanwezig. Ze kreeg de microfoon en stelde zich voor: "de nieuwe burgemeester, dat ben ik". Daarna sprak ze de vele aanwezigen toe.

"Zingen is belangrijk en je wordt er vrolijk van. Ik zie heel veel muzikale activiteiten in het nieuwe Noordwijk. Maar ik ben hier ook voor een speciale reden. Het heeft de koning behaagd twee hartsvriendinnen een onderscheiding toe te kennen: mevrouw Ger Baalbergen-van der Linde en mevrouw Corrie Meijers-van Nes. Twee vrouwen die altijd voorbijgaan aan het eigen belang. Beiden waren vroeger als verpleegkundige werkzaam bij de stichting Willem van den Bergh. Deze professionele kennis namen ze mee in hun vele vrijwilligersactiviteiten voor mensen met een beperking. Door uw betrokkenheid en warmte is Noordwijk u beiden grote dank verschuldigd".

Ger Baalbergen bezoekt hulpbehoevende gemeenteleden en is altijd bereid te helpen als er een beroep op haar wordt gedaan. Eerder deed ze dat ook als lid van het wijkteam en het Onderling Dienst Betoon. Ze hield het buurthuis schoon, fungeerde als gastvrouw en ging begin jaren '70 mee als begeleider op jeugdkampen. Als vrijwilligster bij Groot Hoogwaak begeleidt ze bewoners bij de wekelijkse speelsoos en schenkt koffie. Tevens begeleidt ze dementerende ouderen naar en van de wekelijkse zangochtenden.

Corrie Meijers is betrokken als (t)rouwouderling bij kerkdiensten rondom begrafenissen en trouwerijen. Zij schenkt koffie en verricht bezoekwerk. Corrie was o.a. wijkouderling, lid van de wijkkerkenraad en leider van het wijkteam en eveneens altijd aanwezig in het kerkelijke centrum Het Buurthuis. Ook Corrie is vrijwilligster bij het begeleiden van bewoners van Groot Hoogwaak naar alle activiteiten.

Dat beide dames gelijktijdig de onderscheiding Lid in de Ode van Oranje Nassau ontvingen heeft ook te maken met het feit dat ze al 60 jaar vriendinnen "door dik en dun" zijn. Elkaar ontmoet via hun partners – allebei Wim geheten – die bij het amateurtoneel in Noordwijk actief waren. De bijeenkomst werd afgesloten met koffie en oranjegebak voor alle aanwezigen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>