Noordwijk Transparant wil onderzoek naar waar het ging in het oude Noordwijk. | Foto: WS
Noordwijk Transparant wil onderzoek naar waar het ging in het oude Noordwijk. | Foto: WS Foto: Picasa

Noordwijk Transparant wil grondig onderzoek

Algemeen

Noordwijk Transparant zoekt via woordvoerder Paul Brandjes opnieuw de publiciteit. In een open brief aan de politiek vraagt hij het nieuwe college van B&W dringend, om openlijk afstand te nemen van het persbericht van het vorige college van 27 november.

Daarin wordt gesproken over het verspreiden van valse aantijgingen en pertinent onjuiste feiten door Noordwijk Transparant. Die zouden zijn opgetekend in de al veel besproken folder die een dag voor verkiezingen van 21 november werd verspreid.

In de zeer uitgebreide brief staat onder anderen dat Noordwijk Transparant heel blij is met het instellen van een speciale commissie die integriteit. Bovendien het compliment dat het college er voor gekozen heeft om de portefeuilles financiën, ruimtelijke ordening en grondzaken niet meer in handen van 1 politieke partij te geven. Even verder is te lezen: 'Voor een goede nieuwe start is ons inziens een grondig onafhankelijk onderzoek, naar hetgeen in de vorige periode in het oude Noordwijk fout is gegaan, hoogst noodzakelijk.'


Persoonlijk schrijven

Bij de brief is een persoonlijke open brief van Paul Brandjes, gericht aan voormalig burgemeester Rijpstra, ingesloten. Hierin brengt hij Rijpstra op de hoogte van het feit dat hij zijn advies heeft opgevolgd en de CvdK Jaap Smit heeft ingelicht dat het voormalig college van B&W zich heeft ingelaten met belastingfraude.
In de brief maakt hij Rijpstra een groot aantal verwijten waaronder een tunnelvisie. Brandjes meldt het feit dat de Raad Bouw slechts in opdracht van anderen, recentelijk bouwactiviteiten heeft uitgevoerd en beweert dat zijn bedrijf, De Raad Bouwontwikkeling, in Noordwijk geen enkel belang heeft en de laatste 15 jaar ook niet heeft gehad.

Brandjes besluit het schrijven met: 'Het is betreurenswaardig dat u aan de particulieren van het comité Noordwijk Transparant uw excuses niet wilde aanbieden, terwijl daar alle reden voor was'. Brandjes concludeert eerder in de brief nog dat het spijtig is dat Rijpstra op deze manier afscheid moet nemen met: 'ik denk wel dat u een goed mens bent maar misvormd door de cultuur om u heen'.

Uit de krant