Afbeelding

Spectaculair slot helpt Fluks niet aan winst

Algemeen

Afgelopen zaterdag was de zaal aan de Duinwetering het decor voor de wedstrijd Fluks-Corvers. De Noordwijkse korfballers begonnen met een frisse instelling aan de wedstrijd.

Ondanks de vele geblesseerde spelers aan Fluks-zijde gingen beide partijen gelijk op. Er werden veel acties gemaakt met de nodige scoringsmogelijkheden tot gevolg. Helaas werd er ook veel gemist, wat resulteerde in een rust stand van 3-4.

Na een flinke toespraak van coach Enrico Mud ging iedereen weer met veel energie het veld in.

Begin tweede helft was het opnieuw een gelijkopgaande strijd, maar ondanks het snelle goede spel van Fluks waren het de Corvers die net wat scherper waren in het afmaken van de kansen. Zij liepen uit naar een 6-12 voorsprong, en daarmee was de spanning uit de wedstrijd. In een spectaculaire slotfase kwam Fluks in de laatste 2 minuten nog 3 keer tot score maar dit was te laat om nog in de buurt van een gelijkspel te komen. Eindstand 9-12. Topscorer aan Fluks-zijde was Joek Kwakernaak met vier doelpunten.

De vele geblesseerden in de Fluks selectie krijgen nu de tijd om weer fit te worden. De eerstvolgende competitiewedstrijd is pas op 12 januari.