Quick Boys-SJC brengt winst voor de Katwijkers | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Emin Vllasaku vertegenwoordigde de luchtmacht van SJC. | Foto: Johanna Wever
Emin Vllasaku vertegenwoordigde de luchtmacht van SJC. | Foto: Johanna Wever (Foto: )
Sport

Quick Boys-SJC brengt winst voor de Katwijkers

Diverse media kondigden de wedstrijd Quick Boys –SJC aan als een derby. Maar van een echte derby-sfeer was in Katwijk helmaal geen sprake omdat er tussen de supporters van beide clubs nauwelijks sprake is van enige rivaliteit. En tussen de spelers onderling al helemaal niet.

Met een beperkt aantal toeschouwers begon de wedstrijd op de goed bespeelbare natuurgrasmat van het Quick Boys-stadion. Met op de Dirk-Kuyt- tribune veel belangrijke Katwijkers maar geen Dirk Kuyt. Volgens geruchten omdat er wat kou in de lucht hangt rondom Kuyt-Quick Boys. Die kou was er in ieder geval deze zaterdag op het hele sportpark Nieuw Zuid. De fans moesten zich gedurende de wedstrijd warm houden met een stevig windjack,met dikke sjaals, wollen ijsmutsen, hete koffie of iets sterkers.
Die supporters zagen dat beide ploegen afwachtend van start gingen. Waarbij SJC ,zoals inmiddels gebruikelijk is, van uit een stevige defensie met druk naar voren, het combineren bij de tegenstander onmogelijke wil maken. Waarbij de spitsen ook hun belangrijke rol moeten vervullen.


Afwachtend

Quick Boys leek daarbij opvallend meer afwachtend en veel minder fysiek in de duels als in hun wedstrijd tegen Noordwijk aan de Duinwetering. Mede daardoor kon SJC zich in verdedigend opzicht goed overeind houden. Maar aan vlotte combinaties kwamen de voor deze keer in het Oranje-wit gestoken Noordwijkers ook niet toe. Vooral omdat veelvuldig slordig balverlies werd geleden.
Wel was de eerste grote mogelijkheid in de wedstrijd voor Stef van der Zalm. De aanvoerder werd fraai aangespeeld op de 16. Maar hij zag zijn schot langs de paal achter gaan. De reactie van Quick Boys was een tweetal afstandsschoten van rechterverdediger Tim Bloemendaal. Maar tot scoren kwam ook hij niet. En in de spits bleek Dennis Kaars eveneens een aantal malen niet trefzeker te zijn.


Mogelijkheid

In de laatste fase voor rust kon SJC weer meer vat op het spel krijgen en Tom Duindam kreeg nog een aardige mogelijkheid. Maar zijn kopbal ging ook al naast het doel.
De blauw-witten leken na de warme thee meer gefocust uit de kleedkamer te komen. SJC moest terug en incasseerde een drietal corners. De ploeg kon met ijver en hardwerkende Katwijkers van de meeste doelpogingen afhouden. En in de omschakeling ontstonden er met de snelle Youssef el Baouchi ook nog wat mogelijkheden voor het doel van Paul van der Helm. Maar met bijna een uur op de stadionklok ging het fout bij SJC. Mistasten gevolgd door miscommunicatie bracht de Katwijkse topscorer Tejan vrij voor Haggerty: 1-0. Wie dacht dat Quick Boys nu simpel uit zou gaan lopen had het mis. Hoewel de Katwijkers de betere ploeg bleven waren hun supporters er, met de wedstrijd tegen De Dijk nog vers in het geheugen, nog niet gerust op.


Risico

Coach Sjaak Polak probeerde na het uitvallen van Abbas al Tamimy wat meer druk op de aanval te creëren met het inbrengen van Melvin van Stijn. Het nemen van risico werd in de 70e minuut bijna afgestraft. Maar een uitstekende Bjorn Haggerty plukte uiterst precies, de bal van de schoen van Joey Ravensbergen. Quick Boys leek toch wel een gewonnen wedstrijd te spelen maar omdat een tweede doelpunt uitbleef waren de Katwijkse supporters er merkbaar niet gerust op.

Op de Katwijkse tribune weerklonk er een massale zucht van verlichting nadat Stef van der Zalm opnieuw een keer mocht uithalen. Zijn geplaatste schot ging, helaas voor SJC en tot grote opluchting van de Katwijkers, juist over de kruising. Met uiteindelijk de 2-0 van de schoen van Marc de Kruijs stelde Quick Boys de welverdiende zege uiteindelijk toch veilig. Maar de ploeg van Sjaak Polak kon met opgeheven hoofd de kleedkamer opzoeken.

Na de winterstop komt voor de derde divisie op 12 januari de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. SJC ontvangt dan ASWH aan de Lageweg. Zo wie zo ook weer een uiterst belangrijke wedstrijd. De voorbereiding is een speciaal trainingskamp in het zonnige Spanje. Daar moet Polak zijn team preparen voor de nog resterende strijd tegen het degradatiespook.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>