Afbeelding

V.v. Noordwijk en Quick Boys delen de punten

Algemeen

De terugkeer van de enige echte derby, die tussen Noordwijk en het Katwijkse Quick Boys trok een groot aantal toeschouwers naar de Duinwetering. Zij zorgden voor een prachtig en luidruchtig decor en de juiste omlijsting van een duel tussen twee koplopers.

De wedstrijd kort samenvatten is niet simpel want daarvoor gebeurde er toch te veel. Niet hoogstaand maar vooral in de slotfase toch nog spannend is een poging. Een beperkt feestje voor de zich behoorlijk gedragende supportersgroepen ook. Dat Noordwijk waarschijnlijk beboet gaat worden omdat Quick Boys-supporters toch kans hadden gezien zwaar knalvuurwerk binnen te smokkelen en af te steken is wel een dingetje. Maar voor de rest werd door beide kampen tevreden teruggeblikt op de wedstrijd zonder winnaar.

Stevige duels

Quick Boys begon met direct te laten merken dat de gelegenheidsdefensie van Noordwijk niet moest rekenen op een makkelijk middagje. Maar met fysiek stevige ogende duels, waarbij de Katwijkers domineerden, werden de Noordwijk-supporters aanvankelijk ongerust gemaakt. Verdediger Rietveld en keeper Rondeltap mochten de fysieke kracht van de Katwijkers ervaren en moesten enkele keren worden opgelapt. Noordwijk toonde zich op het middenveld iets sterker en aanvallend iets behendiger waardoor het toch een gelijkopgaande wedstrijd werd. Veel wapenfeit konden niet worden genoteerd of het moet het schot zijn van Bosma dat hoog over ging.

Van Staveren

Het werd pas een echte wedstrijd toen Van Staveren de ban brak. Plots mocht hij zomaar de 16 binnen lopen en schoof de bal langs de keeper: 1-0. Nadat Reynears nog een doelpoging zag mislukken viel helaas al in de 44e minuut via Kaars de gelijkmaker: 1-1.
Ook na de rust was de wedstrijd meer spannend dan mooi. Van flitsend aanvallend voetbal en uitgespeelde kansen was geen sprake, Gelukkig werden tijdens de soms stevige duels de grenzen van het betamelijke nooit overschreden.
De bij rust al bereikte gelijke stand stond ook bij het eindsignaal nog op het scorebord. Want afstandsschoten van Quick Boys in de 76e en 79e minuut leverde hen niks op. Zoals de fraaie kopkans van Wendt in de 80e minuut en de mogelijkheid voor de snelle James in absolute slotfase, ook zonder rendement bleef.

Voor Noordwijk incasseerde Westdijk een gele kaart en Bosma ging zelfs twee keer op de bon, zodat Noordwijk met 10 man de finish haalde. Na afloop werd er in volgepakt clubhuis door de Noordwijkers nog wel lang nagepraat over de kopkans van Emiel Wendt en spraken Katwijkers van veel meer doelpogingen van Quick Boys. Maar per saldo was men in beide kampen tevreden dat er niet werd verloren.
Noordwijk reist zaterdag af naar ONS Sneek om de punten te gaan pakken.

De laatste wedstrijd voor de winterstop is op 15 december thuis tegen ASV de Dijk, waarna op 12 januari de competitie zijn herstart krijgt.