Tom Duindam ziet zijn schot over de keeper het doel in gaan. | Foto: Johanna Wever

Succes voor SJC in de strijd tegen degradatie

Algemeen

Het was de wedstrijd van 2 kampioenen uit de hoofdklasse van vorig seizoen. Maar het werd bepaald geen wedstrijd van hoog hoofdklasse niveau. Wel van 2 ploegen die zich bewust leken van de situatie. Waarbij de ploeg van Sjaak Polak uiteindelijk iets volwassener bleek te zijn dan die van Eeemdijk-trainer Hans van Arum.

SJC begon sterk en het was Tom Duindam die zijn directe tegenstander al snel wist te misleiden. En zijn snelle doelpunt kon al in de 4e minuut uitbundig worden gevierd.
Het gevolg was niet dat SJC achterover ging leunen. In tegendeel met een knal op de lat en even later een grote kans voor Stef van der Zalm had het zomaar 0-3 kunnen zijn.

SJC gebruikte veel strijdlust en fysiek en de tegenstander bleek niet in staat om de SJC defensie met de drie centrumverdedigers Broekhuizen, Berends en van Toor, te verrassen. Slechts een enkele mogelijkheid kregen zij voor de rust. SJC daarentegen bleef aanvallend gevaarlijk maar tot een tweede doelpunt kwam het vooralsnog niet. Dus kon met de 0-1 voorsprong de thee worden genuttigd.

Onnodige overtreding

Na de rust kreeg SJC een koekje van eigen deeg. Nu was het Eemdijk, dat heel onstuimig direct de aanval koos. En tot wanhoop van Polak met een snelle actie de SJC-verdedigers toch wist te verrassen:1-1.
De wedstrijd werd nu even feller maar bleef ook gelijk opgaan. Polak reageerde met het inbrengen van de snelle aanvaller Youseff El Baouchi. En maakte daarmee ook zijn aanvallende bedoelingen duidelijk.
De meegereisde supporters schrokken toen een onnodige overtreding van Berends de oorzaak werd van een penalty. Maar even als vorige week wist Hagerty de bal te keren. Dit bleek voor SJC het sein er nog een schepje bovenop te doen. De onvermoeibare Abbas Al Tamimy verzette bergen werk op het middenveld. Het spel golfde op en neer. Echt aantrekkelijk voetbal was er niet maar de strijdlust vergoedde veel.

Wanhopig

Eemdijk probeerde wanhopig de winst in Bunschoten te houden. Aanvallend werden zij de bovenliggende partij en er kwam voor hen een grote kans die echter schlemielig om zeep werd geholpen. Het leek voor SJC het sein om wat offensiever te gaan opereren. En in de 72e minuut kon Tom Duindam profiteren van een ongelukkige actie Eemdijker Gulik: 1-2.

Een zeer welkome voorsprong, maar de wedstrijd was natuurlijk nog niet beslist en werd echt spannender dan dat hij mooi was. Met nog ruim 5 minuten te spelen kwam voor SJC de zo bevrijdende treffer. In de omschakeling ontweek Tom Duindam buitenspel. Met zijn voorzet werd de snelle El Baouchi gevonden en die bleek deze keer trefzeker: 1-3.
Dat Eemdijk in de blessuretijd er nog 2-3 van maakte was slechts interessant voor de statistieken. SJC nam tevreden de felicitaties in ontvangst en weet inmiddels 4 teams onder zich een plaats innemen op de ranglijst.

Een tevreden Sjaak Polak sprak voor de Tv-camera's van een vriendenploeg die voor elkaar door het vuur wil gaan. Hij stelde vast dat er iedere week weer stapjes voorwaarts worden gemaakt.
Hij moet deze ploeg weer voorbereiden op de komende thuiswedstrijd tegen VVOG. Die deze week ONS Sneek wist te verslaan. Winst zou kostbare punten opleveren en de doelstelling van handhaven wederom dichterbij brengen.