Afbeelding

Heren van NOVO veroveren koppositie

Algemeen

De studenten van USV Protos hadden 2 uur reistijd nodig om NOVO aan 5 punten te helpen. Dit ging echter niet ten kosten van een aantrekkelijke wedstrijd met veel plezier van beide teams. Daarmee is NOVO gelijk koploper geworden in de derde divisiepoule.

Vanaf het begin nam NOVO het voortouw en pakte iedere set een voorsprong. Aan het einde van de eerste set kwam Protos nog terug, maar werd gestopt bij 25-23. Daarna raakte NOVO in een flow en zette met 2 serviceseries van Tim Oortwijn en Tom van der Meer 12-2 op het scorebord. Uiteindelijk werd de set gewonnen met 25-16. Door geweldig verdedigend werk van libero Gijs Brasjen kon Tim Oortwijn de hele wedstrijd dirigeren. Vanuit verschillende combinaties konden Niels Jansen en John Klinkenberg Protos ontregelen en Dennis Glasbergen en Van der Meer voluit aanvallen. Protos kwam in de opvolgende sets niet verder dan 18 en 17 punten. NOVO komt met de 5 punten op 28 punten en neemt daarmee de leiding in de competitie.

Aanstaande vrijdag hebben de Noordwijkers een uitdaging tegen het tweede team van Leython uit Leiderdorp. Het team kan niet voltallig in Leiderdorp aantreden en mist daarbij ook haar spelverdeler. Desalniettemin kijkt het team uit naar de wedstrijden die komen gaan.

Uit de krant