Nick van Staveren zorgde voor een fortuinlijke wending in de wedstrijd. | Foto: OrangePictures
Nick van Staveren zorgde voor een fortuinlijke wending in de wedstrijd. | Foto: OrangePictures Foto: Rene Roelofs

V.v. Noordwijk wint ook in Veenendaal

Algemeen

En toen kwam na 70 minuten stormram van Staveren binnen de lijnen. Met een geweldige kogel bracht hij uiteindelijk zijn supporters aan het juichen, terwijl hij de DOVO-aanhang in diepe rouw dompelde. Een eerst dreigende nederlaag werd door hem persoonlijk omgebogen in een Noordwijkse overwinning.

Het Veenendaalse DOVO kwam zwaar gehavend in het veld. Niet minder dan 5 basisspelers ontbraken er. En dat was mogelijk de oorzaak dat de vervangers er keihard voor wensten te werken. En die werklust werd al na een kwartier beloond toen hun topscorer Joshua Patrick er 1-0 van maakte. Noordwijk begon deze keer met Le Congé in de basis omdat Roshanali met een meniscusblessure kampt. De ploeg van Zethof was aanvankelijk niet in normale doen. Had moeite bij balbezit de juiste keuze te maken waardoor de voorzetting vaak slordig over kwam. Maar Noordwijk heeft dan altijd Thomas Reynaers. Die met een fraaie vrije schop er op zijn manier gewoon 1-1 van wist te maken. Daaruit putte Noordwijk moed en het spel begon wat vlotter te lopen. Een mogelijkheid voor Westdijk bracht eerst nog geen resultaat. Maar de inzet van Le Congé verraste keeper Hagelstein wel:1-2. De laatste 10 minuten voor rust opereerde Noordwijk iets sterker dan de Veenendalers maar gescoord werd er niet.


Geen overtreding

Noordwijk kwam direct na rust goed weg toen arbiter ter Brake geen overtreding zag in het neerhalen van spits Patrick. DOVO beet steeds feller van zich af en veroverde weer wat overwicht. En met nog een kwartier te gaan kwamen zij op 2-2. De Veenendaler bleken daar nog niet tevreden mee, zette druk en Noordwijk deed er alles aan om dit met gedegen voetbal te bestrijden. Met nog een paar minuten te gaan dacht heel DOVO de winst te hebben binnen gesleept toen de bal in het net verdween. Iedereen stond al klaar voor de aftrap toen er plots overleg kwam tussen scheidsrechter en grensrechter . Dat bleek te gaan over een wel of niet buitenspelsituatie. Het resultaat werd wonderlijk genoeg door ter Brake in Noordwijks voordeel uitgelegd. Natuurlijk protesteerde DOVO heftig maar dat bleef zonder resultaat.


Van Staveren

Een gelijkspel leek de juiste uitslag maar van Staveren dacht daar dus anders over. Vanuit een opnieuw wat discutabel beslissing van de scheidsrechter kreeg Noordwijk een wedstrijdbeslissende spelhervatting: 2-3. En als kers op de taart was het de bijna onzichtbare James die er ook nog een 2-4 van maakte.
Opnieuw kwam Noordwijk fortuinlijk aan een 3 punter en opnieuw spraken supporters vol vertrouwen over het geluk van de kampioen. Een hoopvolle gedachte die echter door trainer Zethof als 'idioterie' zal zijn omschreven. Maar ook hij moet erkennen dat Noordwijk heel goed bezig is en tot absolute kanshebber wordt gerekend.

Met het 'makkie' thuis tegen Achilles'29 in het vooruitzicht is Noordwijk in ieder geval op de goede weg om de eerste periode van 12 wedstrijden winnend te gaan afsluiten. De laatste 3 tegenstanders te weten Lisse, Harkemase Boys en ASWH zijn echter clubs die daarbij zeker nog roet in het eten kunnen gooien.

Uit de krant