Joek Kwakernaak verzilvert de toegekende strafworp. | Foto: PR

Fluks wint van DKV

Algemeen

Na enkele wedstrijden waarin het nèt niet lukte, vielen de stukjes afgelopen zaterdag op zijn plaats en wist Fluks de spannende wedstrijd tegen DKV uit IJmuiden met 14-10 winnend af te sluiten.

Na een goed begin met enkele lange aanvallen waarin niet gescoord werd, was het Suzan van Hooijdonk die namens Fluks als eerste trefzeker was. Beide ploegen stonden goed te verdedigen en gaven de aanvallende vakken weinig ruimte om tot schot te komen. Aanvankelijk wist Fluks daar het beste mee om te gaan en onder andere via scores van Joek Kwakernaak en Marlou Passchier werd een gat van 3 punten geslagen. DKV zette een tandje bij, en slaagde er bij rust op gelijke hoogte te staan (7-7).

In de tweede helft speelde Fluks heel geconcentreerd naar de overwinning toe. Vooral het duo Joek Kwakernaak en Jan Passchier blonk zowel verdedigend als aanvallend uit. De heren wisten elkaar prima te vinden en scoorden ondersteund door goed spel van de dames in hun vak allebei nog 2 maal. Beide Noordwijkse vakken bleven, opgezweept door het enthousiaste publiek, sterk verdedigen. Hierdoor bleef het aantal DKV treffers na rust steken op 3.

In het laatste deel van de wedstrijd mocht Suzan de Roode haar opwachting maken en zo debuteerde opnieuw een jeugdspeler in Fluks 1. De blauw-witten wisten de voorsprong te consolideren zodat aan het einde van de wedstrijd 2 punten aan het totaal bijgeschreven mochten worden. Topscorer aan Fluks zijde werd Joek Kwakernaak met 4 treffers.