Tjeerd Westdijk bracht de 2-0 op het scorebord tegen ODIN'59. | Foto: OrangePictures
Tjeerd Westdijk bracht de 2-0 op het scorebord tegen ODIN'59. | Foto: OrangePictures Foto: Cor de Mooy

Noordwijk boekt 2-4 overwinning op ODIN '59

Algemeen

Sommige spreken over een 'droomstart' Meer realistische mensen noemen het een logisch gevolg van een juiste aanpak. Feit is dat Noordwijk met het aantrekken van Kees Zethof als trainer-coach een goede keuze heeft gemaakt. En daarnaast in de breedte over een bijzonder goede selectie beschikt.

In Heemskerk bleek ODIN '59 een minder zware tegenstander dan verwacht. Natuurlijk was het geen eenzijdige strijd maar uiteindelijk was Noordwijk simpelweg de betere ploeg die de overwinning volkomen terecht naar zich toetrok. In het basisteam van Zethof lijkt opvallend genoeg voorlopig geen plaats voor Le Congé. De aanvoerder van vorig seizoen begon ook deze keer op de bank. Samen met van Staveren, van Rijn en van Vliet.


Tegenaanval

Noordwijk schrok toen een niet goed uitgevoerde aanvallende combinatie uitmondde in een tegenaanval met een schot op de lat. ´Het geluk van de kampioen´, liet een enthousiaste supporter zich ontvallen. Maar als een echte kampioen liet Noordwijk zich in het eerste kwartier nog niet zien. Wel sterker ogend maar nog niet efficiënt. En ook ODIN ´59 kon kansjes niet omzetten in resultaten. Een iets beter voetballend Noordwijk moest dus toch toestaan dat de mannen uit Heemskerk hen pijn probeerden te doen. Maar uiteindelijk kon Noordwijk de score openen. Opslag van rust was het Bryan Böcker die een lage voorzet simpel kon binnentikken: 0-1.


Faam

Na rust eenzelfde spelbeeld. En Noordwijk leek de voorsprong toch ook wat te koesteren. Nadat Rondeltap handelend moest optreden om een zeker lijkende gelijkmaker te voorkomen was het in de tegenaanval de snelle James die de paal trof. En de terugspringende bal was Smith ook te machtig, hij schoot naast. Niet veel later was het echter wel raak. Topscorer Westdijk maakte zijn faam waar: 0-2. Direct daarna mocht de spits zijn plaats afstaan aan Le Congé. Waarmee de trainer aangaf deze voorsprong te willen consolideren.

Even later moest ook James zijn plekje afstaan en kwam van Rijn hem vervangen. ODIN '59 verzette , zoals te verwachten de bakens meer naar voren. Toch kwam Noordwijk aan een derde treffer. Een vlot lopende combinatie kwam via Wendt en van Staveren bij Reynaers, die doeltreffend uithaalde: 0-3. Vijf minuten later deed ODIN wat terug en kwam de verdiende treffer op het scorebord: 1-3. Voor de Heemskerkenaren mogelijk een reden om, met nog 10 minuten te gaan, nog hoop te koesteren. Maar nauwelijks 2 minuten later was het alweer 1-4. Nu was het Roshanali die de roos trof. Dat het daarna nog 2-4 werd zal geen Noordwijker meer pijn hebben gedaan.

De overwinning was een feit en Noordwijk presenteert zich nadrukkelijk in de 3e divisie. Alleen Quick Boys moeten zij nog boven zich dulden. Liefhebbers verheugen zich nu al in een competitieslot met Quick Boys en Noordwijk in de hoofdrol. Maar dat is dromen en vooralsnog is alleen de eerstvolgende wedstrijd van belang. Dan komt het stugge Hoek vanuit Zeeland naar de Duinwetering. Zethof zal alles uit de kast moeten halen om de punten in Noordwijk te houden.

Maurits van der Vos was met 3 punten één van de topscorers voor Fluks. | Foto: PR

Uit de krant